WHY – SEINDAH BUDI (1996)

WHY

Dengo lagunya kat sini weh…

SEINDAH BUDI

Dengan kekerasan
Mana bisa kau mencorakkan
Sehelai sutera
Menjadi sehalus batik indah
Pasti hancurlah ia
Sebelum kau sempat melukiskannya

Dan apatah lagi
Untuk melilin sang sutera
Begitu jua hati
Insan yang disayangi
Dapatkah kita takluki
Jika hati sedingin salji

Korus:
Belailah ia… sekadarnya
Agar tak terlalu manja
Dan sama-sama kita jaga
Kerna sebatang lilin
Kan bisa terbakar
Istana…

Yang keras kita ukirkan
Yang lembut kita bentukkan
Yang buruk kita warnakan
Hingga jadi
Rupa dan hati
Seindah budi

Solo

Ulang korus

Yang keras kita ukirkan
Yang lembut kita bentukkan
Yang buruk kita warnakan
Hingga jadi
Seindah budi

Yang keras kita ukirkan
Yang lembut kita bentukkan
Yang buruk kita warnakan
Hingga jadi
Rupa dan hati
Seindah budi

Lagu: Salman
Lirik: S. Amin Shahab

Advertisements

10 Responses to WHY – SEINDAH BUDI (1996)

  1. rezurai says:

    hello pemilik web.akhirnya dpt gak dgr lagu ni sesudah sekian lamanya mencari. tq bebanyak.ada copy send skit.nk dgr banyak2 kali

  2. mat4nira says:

    Hehehe… ngko guna orbit atau idm utk download lagu nie….

  3. RijaL says:

    myBro in-Law . .

  4. zackstinger says:

    mcm mana ni nak download guna orbit, x dapat la

  5. zackstinger says:

    mat4nira,URL lagu ni yang mana satu…Cuba kau guide sikit cara nak donload

  6. zackstinger says:

    Guna IDM

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: