FAIR – JEMPUTAN KHAS (1996)

FAIR

Dengo lagunya kat sini weh…

TERLANJUR MENYINTAIMU

Dari dahulu mendengarkan suaranya
Siapakah itu intan atau permata
Lalu ku tulis kata-kata pujangga
Menghiasi isihati ku hanya untuk mu

Luas lautan usah cuba diduga
Jadi ingatan teman sebagai pedoman
Namun ku terus cuba mendekati mu
Tetapi aku tertewas
Kita tak serupa

Kau bandingkan ku dengan kekayaan
Ternyata aku ketinggalan
Walau ikhlas menyintai mu
Kau hina tanpa rasa simpati
Masih kedengaran
Nista yang ku cari

Baru kini aku sedari
Bukan mudah untuk melewati
Sememangnya aku bersalah tidak mengerti
Ku antara berjuta yang meminati mu
Terlanjur menyinta dengan tulus suci
Tanpa jawapan pasti

solo:
Luas lautan
Usah cuba diduga
Jadi ingatan
Teman sebagai pedoman

Namun ku terus
Cuba mendekatimu
Tetapi aku tertewas
Kita tak serupa

Kau bandingkan ku dengan kekayaan
Ternyala aku ketinggalan
Walau ikhlas menyintamu

Kau hina tanpa rasa simpati
Masih kedengaran nista yang kucari
Baru kini aku sedari
Bukan mudah untuk melewati
Sememangnya aku bersalah tidak mengerti

Ku antara sejuta yang meminatimu
Terlanjur menyinta dengan tulus suci
Tanpa jawapan pasti

Lagu: Saari Amri
Lirik: L.Y.

8 Responses to FAIR – JEMPUTAN KHAS (1996)

  1. zz berkata:

    sungguh indah lirik lagu ni…begitu juga melodi nye sekali,sye sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,

  2. jemput2 berkata:

    lirik lagu jemputan khas ade x, bro?

  3. Rizky Gareksas berkata:

    lagu ni mengingatkan ku ma friend di tarakan/ kaltim dulu, hai friend ( Gareksas) dimana kini kalian, Rizky Gareksas

  4. Tanpa Nama berkata:

    Lirik jemputan khas ade? tq

  5. ayoi jiwang berkata:

    saya pun suka lagu ni ,setiap hari karaoke

  6. ayoi jiwang berkata:

    kalau sesiapa nk join jom lah karaoke sama kat rumah saya banyak lagu rock ada 204 kumpulan termasuk FAIR terlanjur menyintaimu

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: