MUTALIB RAJIS – RESAH (1988)

MUTALIB RAJIS

Dengo lagunya kat sini weh…

RESAH

Tiba saat tiba harinya
Engkau akan pergi jua
Renungan mata mu sayu di hatiku
Pedih mencengkam jiwaku

Engkaukan pergi bila kembali
Sepi melanda dihati
Lambaian tangan mu lirikan mata mu
Apakah yang terakhir kali

Korus:
Sedih sedih mengenangkan
Bila lagi kita jumpa kembali
Pedih pedih mengingatkan
Mana janjikan sehidup semati…
Hanyalah pada ku menangis sendiri
Pilu dan menanggung rindu

Lagu: N. Nizar
Lirik: N. Nizar

19 Responses to MUTALIB RAJIS – RESAH (1988)

  1. syed orlando berkata:

    lama dah saya cari lagu dan lirik lagu ni… RESAH, MUTALIB RAJIS… tak sangka bole jumpa kat sini… best nyer..

  2. mat4nira berkata:

    Hehehe….semoga terhibur hendaknya Mr Syed….masih banyak lagi yang belum di upload lagi era 80an, dari masa ke semasa saya akan cuba uptodate….

  3. mohd said berkata:

    …saya sezaman mungkin dengan bro…usaha dan penat lelah bro moga dirahmati dan diberkati Allah SWT…ada lagi album “Untuk Mu” yang telah menaikkan Mutalib Rajis…harap dapat juga diuploadkan dan boleh didownload dari site bro…

  4. mohd said berkata:

    salam…mohon jasa baik bro agar dapat memberikan lagu2 koleksi mutalib rajis…sudi juga kiranya dapat menerima saya jadi rakan contact multiply bro…

  5. crkb berkata:

    Puas sudah saya mencari lagu-lagu lama dari penyanyi era 70an, 80an (zaman saya) yg pernah popular tapi dah hilang dari persada seni.Kini baru jumpa.TQ…Good job..

  6. crkb berkata:

    Puas sudah saya mencari lagu-lagu lama dari penyanyi era 70an, 80an (zaman saya) yg pernah popular tapi dah hilang dari persada seni.Kini baru jumpa.TQ…Good job..Kalau boleh nak cuba dapatkan lagu2 ni.TQ

  7. fauzi berkata:

    pls send me lagu-lagu retro ni…tq!

  8. hamziatihamzah berkata:

    salam, saya baru terjumpe site nie,tu pun sbb ekoran pencarian jelajah juara klasik, saya mmg sezaman dgn lagu2 nie, teringat pulak zaman lepas persekolahan sek menengah.

  9. kak mastura berkata:

    saya kalu boleh dapat cari lagu berkurun dalam penantian nyanyian tak ingat sapanamanya lagu irama hindustan.jiwang habis ingat kisah lama kalu boleh tolong beri lirik lagunya ya.

  10. fauzi berkata:

    tuan…
    bagaimana nak muat turun lagu2 kat sini. dah banyak kali cuba maseh gagal. semua lagu/album penoh yg ada sini amat mengujakan saya. dah lama cari kini berjumpa. tolong tuan, saya mohon bantuan untok muat turun. terima kaseh…

  11. nk tau x dia tngl kt mnew

  12. mohd farid berkata:

    Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
    Sahabat ku yang dirahmati Allah SWT
    Saya amat meminati lagu lagu retro Melayu/Inggeris/Hindustan /Tamil / Cina .boleh kita berinteraksi melalui emel untuk kebaikan kita bersama.Terima kasih Wasalam
    farid5120@yahoo.com

  13. Tanpa Nama berkata:

    kauorg nak tau tak dia tnggal kat mana,aku ni bekas adik ipar dia

  14. Tanpa Nama berkata:

    Kalau ade lagu UntukMu nyanyian Mutalib Rajis lame dah tak dngar. Best lagu ni. Zaman remaja slalu dngar ni. Dah berpuluh tahun dah tak dengar. Kalau boleh tolong upload mp3. Please! Please! Please. Lagu ni mu favorite…

  15. Roslan berkata:

    Saya buka x boleh la lagu ni..nk sgt dgr..nostalgia sgt..sape bole bntu sya..dia skrg duk kempas tp jln apa da lupa.saya kerumah dia thn96 masa mula2 dia pindah kempas.tolong bgtw..dia kwn lma saya..

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: