NICO – NICO (1993)

NICO

Dengo lagunya kat sini weh…

INILAH NASIB KU

Aku Nico nak cerita
Cerita rapper muda di kota
Umur muda mahu bercinta
Sampai hidupnya porak peranda

Siang malam menangis memekak
Sampai mata dah naik bengkak
Macam orang hilang isteri anak
Menyusahkan ibu dan bapak

Malasnya ke sekolah
Guru Besar sudah naik marah
Ini menambahkan masalah
Sudah ingat nak lari rumah

Minta duit nak beli buku
Kononnya nak baik dengan guru
Orang tua nya tak-tak tahu
Yang anaknya kaki penipu

Korus:
Kenapa kamu, mengapa jadi begitu
Inilah nasib ku
Kenapa kamu, mengapa jadi begitu
Inilah nasib ku

Mulalah ingat nak seronok
Dah lama terasa kekok
Sebab dah pandai beli rokok
Sampai perangai tak dapat sorok

Hari hari makin gelisah
Sebab terjebak dengan dadah
Sehingga dirinya membawa padah
Sampai mak bapa dah naik susah

Makan minum tak menentu
Tiada siapa yang ambil tahu
Hidup macam batang kayu
Hanya diam duduk mem-membisu

Dengan berkat doa selalu
Hanya tuhan yang-yang tahu
Agar aku dapat restu
Untuk mulakan hidup yang baru

Ulang korus 2x

Yo – cerita ini bukan tipu (Hei)
Cerita ini pernah berlaku
Ini nasihat aku bagitahu
Agar kamu tahu satu per satu

Yo inilah kisah kehidupan
Janganlah kita sia sia kan
Cerita ini jadikan tauladan
Inilah hanya satu peringatan

Ulang korus hingga habis

Lagu: Boon Tan
Lirik: M.D. Nico

16 Responses to NICO – NICO (1993)

  1. mintak tolong email kan lagu nie boleh?

  2. mat4nira berkata:

    Yeahhhh…

  3. BOODARK JARHART berkata:

    lagu mmg best!!!!!!!!!!!! salute

  4. farhana berkata:

    nk lagu ni…mintak emailkan lagu ni..plizzz..thanks..:)

  5. bob arofz78@gmail.com berkata:

    Assalam… Sy nk minta tolong sangat2 pada siapa yang ada album Kumpulan NICO yang tertera di atas. Sy nak minta tolong send kan lagu Ros Putih and lagu Untukmu Sayang. Harap tuan punya dapat memenuhi permintaan saya ini. Ucapan terima kasih didahulukan.

  6. bob arofz78@gmail.com berkata:

    email saya arofz78@gmail.com

  7. jun berkata:

    cmne nk download lagu ni??
    email kt saya boleh?

  8. sabran berkata:

    saya pun nak jugak lagu “Ros Putih” dah nak termuntah cari lagu tu kat tenet…!

    Wak Sabran

  9. mat4nira berkata:

    ok, minggu dpn saya uploadkan lagu Rose Putih tue. tq

  10. fafa wa berkata:

    wah!!.. bestnye… teringat zaman rap-2 dulu. Saya nak lagu ni, boleh tolong emailkan kat saya?.. tq… 😉

  11. Tasya Che'Li berkata:

    ..

  12. best gyler lgu niyh sejak 2 hairul idola kecil 4 menyayikn lgu niyh

  13. Momo Putih berkata:

    best lgu nie…tlg emailkan leh?

  14. Tanpa Nama berkata:

    Why lagu nico xbnyak ni???…
    :-

  15. Tanpa Nama berkata:

    Hi, nak cr lagu Ros Putih (Fantasi Mix) dan Apo Nak Dikato dlm album diatas lau xsilap track dua 2nd last…saper2 ada leh email kat saya skyfura@gmail.com

    betul2 mencari…lebih chantek format mp3…dr format ori cd lg baekk..terima kasih…

  16. Tanpa Nama berkata:

    Saya ada album nico ini dan nico yg ketiga, sapa2 yg nak boleh email saya di shah_mozac@yahoo.com, saya tak tau caner nak upload ke internet…

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: