ADAM AHMAD – RINDU MENGHEMPAS HATI (1987)

ADAM AHMAD

Dengo lagunya kat sini weh…

RINDU MENGHEMPAS HATI

Engkaukah itu
Hadir dikala kau diusik rindu
Kau mengundang ku untuk bersama mu
Mengungkit segala kisah lalu oh…

Apakah diri ku
Tempat persinggahan melepas rindu
Sesekali rindu menguasai
Dan diri ku ini kau hampiri

* Rindu yang menghempas hati
Memaksa ku menyayangi hati mu lagi
Beralun ombak kasih mu
Menghempas segenap kamar hati ku
Ingin aku cuba melenyapkan engkau
Rupanya diri ku yang telah terpukau
Bersama gelombang warna pilu
Akhirnya ku menjadi perindu

** Ternyata aku
Pernah dan terlalu menyayangi mu
Biarpun ku lemas di persisiran
Tak sanggup ku tempuh perpisahan

Ulang * dan **

Lagu: Adam Ahmad
Lirik: Lukhman S.

39 Responses to ADAM AHMAD – RINDU MENGHEMPAS HATI (1987)

  1. HAFIZ says:

    lagu ni best ssssssangatla……boleh tak hantar kat saya lagu ni please…………………………… (kalau bleh tlg di e-mel kurenaiotoya88@yahoo.com

  2. piji klate says:

    mntak tlong htr lagu kt sy X?? best sgt lagu ni, kte same minat adam ahmad ni jadi share la ek!! jiwang betoi lagu ni…

  3. HAFIZ says:

    tolonglah, mat4nira tolonglah cepat sikit antor lagu ni kat teman,teman minat giler lagu ni tolonglah tolonglah tolonglah tolonglah tolonglah(klu ade ape ape masalah bagitau je teman yek)

  4. HAFIZ says:

    TOLONGLAHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. mohd said says:

    moga usaha bro diredhai Allah SWT…lagi baik kalau boleh download….

  6. nor says:

    tlg emelkan sy lagu ni..plz!!!

  7. mat4nira says:

    Kepada semua, cuba guna IDM atau Downthemall + Unplug… tk dan semoga terhibur…

  8. sheikh feiruz says:

    mcmne nk download ek

  9. mat4nira says:

    Hehehe, yob sheikh feiruz cuba lihat reply teman April 17, 2009… moga terhibur weh….

  10. khairi says:

    salam fuhhh… gilanyer sedap tolonglaa email kat saya..

  11. khairi aziz says:

    salam bro. mintak tlg bro emailkan lagu adam ahmad ‘rindu menghempas hati puas cari bro x jmpa. Email la secepatnyer bro. time kasih byk2.

  12. Lurza says:

    Salam..
    steady lagu ni,
    bole e-mailkan lagu ni?
    Thanx

    lurzaudio@gmail.com

  13. terlalu indah lagu ini..boleh tak email pada saya….thx

  14. zam says:

    memang syahdu melodi & irama lagu ini…tapi ada satu lagi lagu album ini yg sangat2 saya cari & minati iaitu “SEMOGA KAU BAHAGIA”…harapan setinggi gunung tuan empunya blog ini dapat emailkan pada hamba lagu itu.
    Thx

  15. mat4nira says:

    Insyaallah Mr Zam….

  16. Yati Yula says:

    Alo..
    Lagu ni best ar..
    Leh tulung emailkn pada sy..
    Pliesss..

    yati_zdin@yahoo.com

  17. yana says:

    suara rindu- adam ahmad xjmpa pon lgu tu kat youtube…. dalam cinta balqis ada lagu tu…best…. kalo leh download kan la lagu tu….

  18. mat4nira says:

    Hehehe, nak download lagu ek cuba install idm nie…

    http://www.internetdownloadmanager.com/

    Guna Internet Explorer ek….

  19. miz Ann says:

    mat..dah try nak donload ng IDM lagu nih tp mmg jahil gak..leh tolong emailkan lagu ni ke email saya tak..thanks k..

  20. mat4nira says:

    Hehehe… sama2 Miz Ann…

  21. Arianna says:

    mat4nira, best sangat2 lagu ni..
    saya da cube nk download tp susah sgt..
    tlg emailkan kat sy yer..
    plzzzzzzzzzzz..
    klau lagu suara rindu ade skli..
    tlg la email kan jgk yea..
    tq.. tlg ye..

  22. as says:

    lagi adam ahmad yang korus dia pun… tak pernah ku sesali… kata tajuk lagu suara rindu.. dah seminggu cari.. toolong antar lagu tu ka email saya.. lama dah cari.. 😦 adiklin_82@yahoo.com plz…

  23. paan says:

    leh x sape2 send lgu adam ahmad suara rindu kat sye…klu ade tlong email kan kat cni spaen_skunks@yahoo.com

  24. yussof says:

    blh x e-mel kan kat sy lgu rindu menghempas hati-adam ahmad nie………

  25. yussof says:

    nie e-mel sy airul_awie95@yahoo.com…tq

  26. rosita says:

    blh kh mtk lgu persinggahan-adam ahmad…airul_awie95@yahoo.com..

  27. rosita says:

    ble x tlg putarkn
    lgu nie

  28. nor says:

    naper xdpt lagu adm ahmad???nk sngt…tlng download kat email sy….tlg yea…..

  29. shah says:

    Salam, saya nk gak.. leh tlg email kat saya..

  30. Salam

    Best sangat lagu ni weh..Tingat zaman dedulu…Rasa nak teroyak teman…tlg email kat teman ya….gopengboy@yahoo.com time kasih le….

  31. Tanpa Nama says:

    Salam semua,
    Nak download apa2 lagu,Video,dsb percuma dapatkan di 4Shared saya garenti mesti you all puas hati punya

  32. nur izrin says:

    ni klu mnyanyi atau m’dgr lgu ni d p’sisiran pntai time mthri dh nk t’bnam..mmg sngguh m’asyikn..

  33. Khairuddin says:

    SALAM.
    Macam mane cara utk saya dptkan lagu Adam Ahmad – Hanya Mainan Mimpi ?

    Terima Kasih

  34. ina says:

    salam…boleh tak antar lagu nih kat saya please!! izarinamarzuki@yahoo.com jasa mu akan ku tkena…tq…

  35. Tanpa Nama says:

    SANGAT2 MERDU SUARA ADAM DAN LAGU2NYA MEMANG BEST DAN SYAHDU BILA DENGAR

  36. RIZMAN GAZA says:

    Asslm…..? Moga sihat sejahtera smuany. Tumpang lalu. Suasana d sini tenang dn mngasyikkn.

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: