KRU – reKRUed (1993)

KRU

Dengo lagunya kat sini weh…

KATANYA

Walau dia mengakukan
Kau saja yang diperlukan
Kata cinta jadi ucapan
Tapi hanyalah mainan
Tak pernahkah kau sedar
Ataupun kamu mencuriga
Kepastian yang kau cari
Selama ini hanyalah samar
Seringnya mengucap cinta
Tapi tuk kali ke berapa
Cinta… baginya bagai lakonan saja
Percaya pada diri ku
Kerna pelakunya ku tahu
Janganlah sampai tertipu
Dengan segala pujuk rayu

Walaupun terlihat riang
Hati ku tetap muram
Melihat kau bersamanya
Kau akan terpedaya

Kata-katanya
Semanis mulutnya
Tiada kebenarannya
Kali berkali ku cuba terangi
Dia permainkan hati mu

Cubalah dikau terima
Kenyataan yang jelas benar
Sebagai ganti daripada
Terus mengaburi mata
Namun masih kau percayai
Kata-katanya ini
Biar sudah ku berkali
Menerangi situasi
Apa yang ada padanya
Sehingga kau tetap setia
Dan lenyap apa yang nyata
Walau tahu segalanya
Dengar… buka
Bukakanlah mata mu
Fikirkanlah sebaiknya
Agar tidak kau terkecewa

Walaupun terlihat riang
Hati ku tetap muram
Selagi kau bersamanya
Kau akan terpedaya

Kata-katanya
Semanis mulutnya
Tiada kebenarannya
Kali berkali ku cuba terangi
Dia permainkan hati mu
Yeahh… yeah…
Oh yeahh…

Tu ne peux pas zoir
Qu-il n-est pas serieux
Yeahh…

Walaupun terlihat riang
Hati ku tetap muram
Selagi kau bersamanya
Kau akan terpedaya

* Kata-katanya
Semanis mulutnya
Tiada kebenarannya
Kali berkali ku cuba terangi
Dia permainkan hati mu
Yeahh… yeah…

Ulang *

Lagu: Yusry
Lirik: Norman

21 Responses to KRU – reKRUed (1993)

  1. Inaz says:

    salam…

    terima kasih kerana kongsi lagu nie..memang lagu favourite saya dari album reKRUed…boleh tak email lagu nie ke saya…terima kasih…

  2. mark edison says:

    yess.. thanks.. one of my fav song. semua lagu dalam album ni memang semua best.. inspiring music. revolusi music KRU.. sweet old memories 93-94

  3. rochie says:

    hi..bole x email kat saya lagu u make my day yg duet dgn seha tu..tq

  4. didi kruz says:

    best…KRU the real rap group….”KRU is wild with the new rap style…”

  5. amylia says:

    rahmat boleh tak saya nak lagu ni.

  6. amylia says:

    tq rahmat send lagu kru katanya.

  7. Rozi says:

    Inilah album yg membuatkan KRU popular. Sy sangat meminati album ini. pada sy ini adalah album KRU yg terbaik. Muziknya pd masa itu mendahului pesaing dalam industri muzik tanahair…rindu sgt kat zaman2 tu..go KRU go KRU..huhuhu..

  8. fazli says:

    salam kpd sesape yg bkenaan..mcm mna nk shared untuk bt mp3 lagu ni?

  9. one says:

    macam mana nak download??

  10. Eriey Joe says:

    kat mana ade link yang masih valid lagi?? kalau emailkan lagu ni boley tak??? dah lama cari lagu ni… plzzz……

  11. Abirul Awang says:

    mintak tolong send lagu nie

  12. Tanpa Nama says:

    Leh x sent lagu ni kt sy

  13. faza says:

    harap dpt send lagu ini kat email sy…sy sgt bharap.bnyk kli da cuba

  14. Jebat says:

    email lagu nie

  15. Az Nizar says:

    Salam sejahtera admin…
    boleh emailkan lagu versi original ‘Katanya” dari track album reKRUed…dulu umur 14 tahun kenal Kru start 1992 penampilan mula2 yang saya ingat semasa rakaman muzik2 tv3 bersama host Azwan Hj. Ali tak silap intro masa tu aksi dancekru gimik breakdance lagu Canggih…sebelum persembahan KRU dengan lagu (Hanya Kau) saat penutup rancangan … terbitnya album kedua reKRUed 1993 time tu meletup lagu ( Mengerti ) tak lekang dari ingatan saya lagu Inikah Ertinya Cinta, Di Depan Mata dan Janji Tinggal Janji versi harmoni…terima kasih.

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: