SHAKA – SHAKA (1996)

SHAKA

Dengo lagunya kat sini weh…

DEWI

Gemersik suara rindu, meniti jiwaku
Kasih ku ukirkanlah senyum ayu
Hadirnya diriku hanya untukmu
Hanya untukmu

Malam kian berlarutan
Pungguk merindu
Bulan terang menyinarkan wajahmu
Sesucinya mimpi engkau dan aku
Dewi kasihku

* Hatiku hanyalah untukmu sayang
Biar bertahun biar berkurun
Hatiku tetap untukmu

Mestikah aku begini… memburu rindu
Ku damba saat indah bersama mu
Agar rindu ini bisa berlalu
Dihembus bayu

** Semarak api cintaku, usah kau ragui
Renunglah mataku seikhlas hati
Akan ku temani hidupmu nanti
Aku berjanji

Ulang *

Malam siang bertandang
Dewi segera kau pulang
Ku rindukan belaianmu… sayang

Solo

Ulang ** dan *

Lagu: Edrie
Lirik: Edrie/Kamarul

Dengo lagunya kat sini weh…

IMPIAN CINTA

Bagaikan ombak membelah pantai
Cinta dibina tak kesampaian

Tiada alasan yang kau berikan
Biar ku keseorangan

Senja berlabuh malam menjelma
Wajah mu sering bermain di mata

Mengapakah kau berubah rasa
Biar ku dalam derita… oh

* Cinta kita kau dan aku
Masih membara dalam diri ku
Ku harap kau tetap setia
Biar dugaan datang melanda
Cinta yang suci tetap di hati
Walau ditusuk onak berduri
Impian indah antara kita
Moga cinta kita akan bersama

Zaman remaja menggamit rasa
Engkau dan aku saling bercinta

Tak ku lupa saat manis kita
Bersama… oh berdua
Oh….

Ulang *

Ulang *

Lagu: Kamarul
Lirik: Kamarul

18 Responses to SHAKA – SHAKA (1996)

  1. Maya Izzah berkata:

    Salam bang , best lagu ni… lagu2 lain dalam album ni ada x? Mcm impian cinta? Curang?

  2. mat4nira berkata:

    Asskum Maya, boleh request 1 lagu lagi dari album nie. Pilih antara Lagu Impian Cinta ataupun Lagu Curang. tq

  3. Maya Izzah berkata:

    Tkasih bang…saya yakin abng Mat, saya pilih lagu Impian Cinta…tq bang!

  4. Maya Izzah berkata:

    Tkasih byk@ bang….abg mmg besttt!!

  5. Maya Izzah berkata:

    Salam bang, saya x boleh dengar la…buffering katanya…. naper eh??

  6. Maya Izzah berkata:

    Salam bang Mat…. sya pakai IE… yang Dewi saya boleh dengar…impian cinta plak yg buffering….maaf yer bang mat!

  7. Eja berkata:

    Boleh tak nak download lagu dewi Ni….suka sgt lagu Ni…dah lama cari…plzzzz…….

  8. ash berkata:

    boleh upload lagu curang tak? dh lama cari lagu tu

  9. ash berkata:

    Salam.. lgu curang yg awak bgi kat email saya tu nyanyian laksmana. saya cari lagu curang nyanyian kumpulan shaka. klu ada send atau upload je kat sini. apa2 pun tq

  10. ash berkata:

    Thank you bro.. saya dah receive lagu shaka tu. keep it up. website ni memang bestπŸ™‚

  11. Tanpa Nama berkata:

    tumpeng Tanya boleh tak saya nak lagu dewi.

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: