DATO’ SHAKE – YOU KNOW I LOVE YOU[ELLE S’EN VA] (1976)

DATO' SHAKE

Dengo lagunya kat sini weh…

YOU KNOW I LOVE YOU (TU SAIS IE T’AIME)

Tu viens vers moi quand tout va mal
Et je suis toujours LÃ
You know I love you
[chÃur : tu sais je t’aime]
Tu pleures un peu et tu me parles
Mais tu ne me vois pas
You know I love you
[Tu sais je t’aime]
Je suis l’ami, le bon copain
Celui qui comprend tout
You know I love you
[Tu sais je t’aime]
Mais souvent j’ai serrà les poings
Aujourd’hui je l’avoue
You know I love you

Mon amour a commencÃ
Un dimanche après-midi
C’est comme on dit en franCais
Le coup de foudre
C’ÃÂtait dans un pub anglais
Et j’en suis encore surpris
Toi tu t’amusais, moi j’attendais

{ChÃur :}
Tu viens vers moi quand tout va mal
Et je suis toujours lLÃÂ
Tu sais je t’aime
You know I love you

Tu pleures un peu et tu me parles
Mais tu ne me vois pas
Tu sais je t’aime

You know I love you
Tu me souris tu as compris
Tu me regardes enfin
You know I love you
[Tu sais je t’aime]
C’est le plus beau jour de ma vie
Tu m’embrasses et tu dis
Tu sais je t’aime
Notre amour a commencÃÂ
Un dimanche après-midi
C’est comme on dit en franCÃais
Le coup de foudre
C’ÃÂtait dans un train anglais
Et j’en suis encore surpris
Toi tu t’amusais, moi j’attendais

You know I love you
C’est le plus beau jour de ma vie
Tu m’embrasses et tu dis
Tu sais je t’aime…..
{ad lib..}

22 Responses to DATO’ SHAKE – YOU KNOW I LOVE YOU[ELLE S’EN VA] (1976)

  1. ubai says:

    entah ia la dato shake ni nyanyi lagu france, entah2
    dia kenceng nya kita, mentang2 le kita tak tau…

  2. betul la, dato sheikh abdullah bin ahmad nie memang pi sana pon,

    http://www.datoshake.com

  3. maz says:

    best layan lagu ni.. hehehe

  4. crkb says:

    Hehehe…aku pernah beli kaset ni…sebijik macam cover yg ada di atas tuh…tak silap tahun 1983…

  5. M.A.L.A.S says:

    Ubai tuh sorang jerr tataw kut pasai DS ada wat album french song..

    Ada taw tak mana leh dapat lagu2 DS versi french?

  6. mat4nira says:

    Hehehe, kaset kat saya nie quality bunyi nye tak brapa bagus… Harap2 terhibur smua…

  7. Macan Kampus says:

    standard la, kaset kan analog…

  8. nandre says:

    mat4nira,

    buleh saya dapatkan mp3 dia tak? syok la lagu nie

  9. mat4nira says:

    Yeahhhh…

  10. khamaruzman says:

    lagu ni best la…

  11. AMEER says:

    lagu ni mmang best..:-)

  12. Hakim says:

    video Dato shake nyanyi lagu ni live kat Brussels, Belgium … mmg best!

  13. Tanpa Nama says:

    DATO SHAKE ADALAH PENYANYI TERBAIK EUROPE TAHUN 80AN.SEMASA SAYA DI HOTEL DI LONDON PADA TAHUN 83 DIA MENYANYI DI SITU. DONT EVER PUT HIM DOWN .HE STRUGGLE LIKE NO BODY.EVEN YOU CANT DO IT AND MAY HAVE NO GUTS.

    • Burhanuddin says:

      Penyanyi terbaik Europe tahun 80an adalah Julio Iglesias, bukan Dato’ Shake. Beliau menerima Diamond Disc dari Guinness Book of World Records pada tahun 1983. Jualan albumnya 100 juta di seluruh dunia.

  14. bss 71450 says:

    bagi saya Dato` Shake adalah penyanyi terbaik dari Malaysia. dia benar2 berjaya di prkt antarabangsa dgn menyanyikan lagu dlm bahasa asing. dia base di Paris dulu. dpt rakam album di sana. bukan satu album. albumnya pernah terjual lebih 1 juta unit di eropah thn 70an lg. cuba sebut mana penyanyi Malaysia yg ada skrg boleh buat mcm ni. patutlah dia artis pertama Malaysia yg bergelar Datuk.

  15. Aan Yuhani bt. Sinin says:

    Yes kepada sesiapa yg bagi comment yg tak betul tu – dont ever put him down. Check dulu sebelum bagi comment.

  16. Aan says:

    Pertama kali mengenali Dato’ Shake di newspaper – Penyanyi Malaysia yg mendapat tempat di Perancis akan membuat persembahan di RTM saluran 1 rancangan Puspawarna era 80’an. Setelah menonton shownya, beliau menjadi favorite singer saya hingga ke hari ini. Saya kagum dgn persembahan n personality beliau yg lain dr lain. Gaya, rambut serta dressing beliau menjadi ikutan anak2 muda ketika itu. Album2 french n melayu dari album 1 – 6 masih dalam koleksi. Walaupun tidak faham bahasa french tetapi melodinya amat sedap didengar. Solute you Dato’ Shake.

  17. mohd amir says:

    tahun 1983 aku minat gila kat datuk shake ni…..aku tiru gaya dab rambut dia…. heheheheheheheh sampai sekarang aku masih meminatinya….lagu yg palinaku minat … you know i love you dan if…. walaupun bahasa france namun musiknya sedap didengar…. orang johor tu….orang negeri aku…

  18. crkb says:

    Sama lah dgn saya…saya sempat prepare utk rakam rancangan tersebut ke dalam kaset…menggunakan peralatan yang sangat terhad…tapi sayangnya kaset tersebut tidak dapat dikesan,,,Albun lagu2 French dia masih elok saya simpan walaupun sudah tidak dapat didengari kerana player dah tak de :(…

  19. Tanpa Nama says:

    tip top

  20. firus says:

    Mintak sapa2 yang boleh speaking french bagi translation lirik lagu ni dalam b.inggeris atau b.melayu pleaseee..

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: