JAMAL ABDILLAH – SENIMAN MENANGIS (1990)

JAMAL ABDILLAH

Dengo lagunya kat sini weh…

SENIMAN MENANGIS

Aku menyanyi
Menghibur hati insan yang sepi
Aku bersenda
Meredah duka kau yang kecewa
Di sebalik senyum
Sepiku terlindung

* Insan gembira
Mengikuti berbagai cerita
Fitnah dan dusta
Menjadi permainan biasa
Dalam tawa riang
Jiwaku tertekan

Masih tercari-cari
Masihku menanti
Persahabatan sejati
Keikhlasan di hati
Hingga ini belum kutemui

** Di manakah kekasih
Di saat aku bersedih
Mana teman di mana saudara
Di waktu aku berduka
Berulang kali hati terhiris
Di kala sepi aku menangis

Ulang ** dan *

Lagu: Ahmad Nawab
Lirik: Habsah Hassan

18 Responses to JAMAL ABDILLAH – SENIMAN MENANGIS (1990)

  1. apezz... says:

    bagi aku suara jamal ada clas yg tersendiri..mmg merdu..bernada tinggi.. aku mmg salute bro nie..aku pernah duduk sebelah dia sewktu show diseremban meraikan hari perkahwinan seorang kakitangan rtm..aku mmg tergamam mndengar suarnya mengalunkan lagu jeritan batinku..baru aku benar2 tau sapa itu jamal abdillah..klu ada peluang aku nak menuntut cara2 dia mengawal dan melenggokkan lagu2 dia..gua caya sama lur…peace…

  2. mat4nira says:

    Perghhh…..mmg class suara dier…. mengalunkan azan pon sodap…..Hehehe, slmt bernostalgia Apezz… “PEACE NO WAR”

  3. ayip says:

    Salam, saya tgh mencari full album seniman menanggis ni. Kalau ada blhla email kat saya ayip81@yahoo.com.my

  4. mat4nira says:

    Salam Ayip, moga terhibur ek…tk

  5. DaDDYShARK... says:

    salam bang,,,
    klu ada full album seniman menangis tolong email saya,,amirabdillahazizi@yahoo.com

  6. zamri says:

    salam bang..kalo ade full album tolong email sy..album ni susah nk dpt…bang…dh lame cr..

  7. zamri says:

    mane nk cr full album ni eh..kalo ader tlg email sy eh..nuno_washburn2000@yahoo.com

  8. haizareza says:

    Salam buat DaDDYShARK, mat4nira dan zamri. Mohon emailkan full album “SENIMAN MENANGIS” Jamal Abdillah 1990 ke rohaiza29@yahoo.com.my. Telah lama saya cari album ini untuk koleksi. Tolong yee, jasa kalian akan dkenang…SAYONARA..

  9. zz says:

    lagu yg menyedihkan,,,,jamal mmg pandai buat lagu sedih

  10. pyreniaenchantora says:

    Dalam bnyak2 lagu yg dinyanyikan penyanyi tempatan kita lagu seniman menangis nyanyian brother jamal adalah terbaik pada gua.antara lirik dan melodi yg cukup menyentuh sanubari.

  11. pyreniaenchantora says:

    lagu ni cukup syahdu yg mane sesiapa saja yg mendengar pasti akan tersentuh.jamal penyanyi yg cukup ikhlas dalam nyanyianya.beliau bg gua memang seorg seniman.yg pasti sape yg dngar lagu ni pastu dia ckp tak sdap memg kompom org tu buta dan jahil dlm seni… .

  12. Tanpa Nama says:

    aku selalu menghiburkan kawan2,

  13. Tanpa Nama says:

    Tiada yg dpt mndingi suara jamal hingga kini.

  14. Tanpa Nama says:

    Se-seorang yang baik pasti bertemu dengan yang baik.Jika yang baik dapat yang tidak baik maksud nya telah di taqdir .Bersabar lah saja ya!!!

  15. Peminat Jamal says:

    Saya nak versi karaoke punya? Sebab banyak orang minta lagu SENIMAN MENANGIS sekarang! Sila email kepada kami segera.

  16. J says:

    Apa tajuk lagu ni sebenarnya? Kenapa search kat youtube lirik dia lain?

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: