ADAM AHMAD – RINDU MENGHEMPAS HATI (1987)

ADAM AHMAD

Dengo lagunya kat sini weh…

RINDU MENGHEMPAS HATI

Engkaukah itu
Hadir dikala kau diusik rindu
Kau mengundang ku untuk bersama mu
Mengungkit segala kisah lalu

Apakah diri ku
Tempat persinggahan melepas rindu
Sesekali rindu menguasai
Dan diri ku ini kau hampiri

Rindu yang menghempas hati
Memaksa ku menyayangi hati mu lagi
Beralun ombak kasih mu
Menghempas segenap kamar hati ku
Ingin aku cuba melenyap kan engkau
Rupanya diri ku yang telah terpukau
Bersama gelombang warna pilu
Akhirnya ku menjadi perindu

Ternyata aku
Pernah dan terlalu menyayangi mu
Biarpun ku lemas dipersisiran
Tak sanggup ku tempuh perpisahan

Lagu: Adam Ahmad
Lirik: Lukhman S.

38 Responses to ADAM AHMAD – RINDU MENGHEMPAS HATI (1987)

  1. HAFIZ berkata:

    lagu ni best ssssssangatla……boleh tak hantar kat saya lagu ni please…………………………… (kalau bleh tlg di e-mel kurenaiotoya88@yahoo.com

  2. piji klate berkata:

    mntak tlong htr lagu kt sy X?? best sgt lagu ni, kte same minat adam ahmad ni jadi share la ek!! jiwang betoi lagu ni…

  3. HAFIZ berkata:

    tolonglah, mat4nira tolonglah cepat sikit antor lagu ni kat teman,teman minat giler lagu ni tolonglah tolonglah tolonglah tolonglah tolonglah(klu ade ape ape masalah bagitau je teman yek)

  4. HAFIZ berkata:

    TOLONGLAHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. mohd said berkata:

    moga usaha bro diredhai Allah SWT…lagi baik kalau boleh download….

  6. nor berkata:

    tlg emelkan sy lagu ni..plz!!!

  7. mat4nira berkata:

    Kepada semua, cuba guna IDM atau Downthemall + Unplug… tk dan semoga terhibur…

  8. sheikh feiruz berkata:

    mcmne nk download ek

  9. mat4nira berkata:

    Hehehe, yob sheikh feiruz cuba lihat reply teman April 17, 2009… moga terhibur weh….

  10. khairi berkata:

    salam fuhhh… gilanyer sedap tolonglaa email kat saya..

  11. khairi aziz berkata:

    salam bro. mintak tlg bro emailkan lagu adam ahmad ‘rindu menghempas hati puas cari bro x jmpa. Email la secepatnyer bro. time kasih byk2.

  12. Lurza berkata:

    Salam..
    steady lagu ni,
    bole e-mailkan lagu ni?
    Thanx

    lurzaudio@gmail.com

  13. siti rosalinda berkata:

    terlalu indah lagu ini..boleh tak email pada saya….thx

  14. zam berkata:

    memang syahdu melodi & irama lagu ini…tapi ada satu lagi lagu album ini yg sangat2 saya cari & minati iaitu “SEMOGA KAU BAHAGIA”…harapan setinggi gunung tuan empunya blog ini dapat emailkan pada hamba lagu itu.
    Thx

  15. mat4nira berkata:

    Insyaallah Mr Zam….

  16. Yati Yula berkata:

    Alo..
    Lagu ni best ar..
    Leh tulung emailkn pada sy..
    Pliesss..

    yati_zdin@yahoo.com

  17. yana berkata:

    suara rindu- adam ahmad xjmpa pon lgu tu kat youtube…. dalam cinta balqis ada lagu tu…best…. kalo leh download kan la lagu tu….

  18. mat4nira berkata:

    Hehehe, nak download lagu ek cuba install idm nie…

    http://www.internetdownloadmanager.com/

    Guna Internet Explorer ek….

  19. miz Ann berkata:

    mat..dah try nak donload ng IDM lagu nih tp mmg jahil gak..leh tolong emailkan lagu ni ke email saya tak..thanks k..

  20. mat4nira berkata:

    Hehehe… sama2 Miz Ann…

  21. Arianna berkata:

    mat4nira, best sangat2 lagu ni..
    saya da cube nk download tp susah sgt..
    tlg emailkan kat sy yer..
    plzzzzzzzzzzz..
    klau lagu suara rindu ade skli..
    tlg la email kan jgk yea..
    tq.. tlg ye..

  22. as berkata:

    lagi adam ahmad yang korus dia pun… tak pernah ku sesali… kata tajuk lagu suara rindu.. dah seminggu cari.. toolong antar lagu tu ka email saya.. lama dah cari.. :( adiklin_82@yahoo.com plz…

  23. paan berkata:

    leh x sape2 send lgu adam ahmad suara rindu kat sye…klu ade tlong email kan kat cni spaen_skunks@yahoo.com

  24. yussof berkata:

    blh x e-mel kan kat sy lgu rindu menghempas hati-adam ahmad nie………

  25. yussof berkata:

    nie e-mel sy airul_awie95@yahoo.com…tq

  26. rosita berkata:

    blh kh mtk lgu persinggahan-adam ahmad…airul_awie95@yahoo.com..

  27. rosita berkata:

    ble x tlg putarkn
    lgu nie

  28. nor berkata:

    naper xdpt lagu adm ahmad???nk sngt…tlng download kat email sy….tlg yea…..

  29. shah berkata:

    Salam, saya nk gak.. leh tlg email kat saya..

  30. Salam

    Best sangat lagu ni weh..Tingat zaman dedulu…Rasa nak teroyak teman…tlg email kat teman ya….gopengboy@yahoo.com time kasih le….

  31. Tanpa Nama berkata:

    Salam semua,
    Nak download apa2 lagu,Video,dsb percuma dapatkan di 4Shared saya garenti mesti you all puas hati punya

  32. nur izrin berkata:

    ni klu mnyanyi atau m’dgr lgu ni d p’sisiran pntai time mthri dh nk t’bnam..mmg sngguh m’asyikn..

  33. Khairuddin berkata:

    SALAM.
    Macam mane cara utk saya dptkan lagu Adam Ahmad – Hanya Mainan Mimpi ?

    Terima Kasih

  34. ina berkata:

    salam…boleh tak antar lagu nih kat saya please!! izarinamarzuki@yahoo.com jasa mu akan ku tkena…tq…

  35. Tanpa Nama berkata:

    SANGAT2 MERDU SUARA ADAM DAN LAGU2NYA MEMANG BEST DAN SYAHDU BILA DENGAR

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,744 other followers

%d bloggers like this: