(3) Era 80an

chet chebo.comEkekekekeke….Di sini teman muatnaik 6 lagu dari album PEA BEES – BERJAMU SELERA DENGAN… keluaran TITRA INDUSTRIES SDN. BHD. tahun 1982. Layanzzzzz dan semoga terhibur hendaknya…

 

PEA BEES – BERJAMU SELERA DENGAN… (1982)

355 Responses to (3) Era 80an

  1. aman berkata:

    lama aku cari adam ahmad ni? mana dia skrg? hilang terus..
    anyway tq chet chebo..camna nak download ni??

    • Tanpa Nama berkata:

      nak cari tajuk lagu nie lahhh cam ne eaik..

      lagu nye cam nie…terangkan hati mu padaku sayang jangan kau diam sahaja ..aku menunggu setiap waktu hati ku gelisah selalu…lagu nie dalam 80an atau 90an rasa tauuuu..

      • Tanpa Nama berkata:

        Lu taip sebaris lagu 2 kat google n search pasti dpt tajuk da siapa yg nyanyikan lagu 2..selamat mencri..hahai

    • Tanpa Nama berkata:

      sapa tau lagu ni TERIMA KASIH nyanyian kumpulan apa?memohon…wangi bunga di kaki syurga,kerana kau kekasih…bermunajat di sepertiga malam.

  2. mat4nira berkata:

    Hehehe…. sama2 yob Aman….

  3. nan berkata:

    minta tolong sapa2 tau tajuk lagu & penyanyi lagu ni…liriknya pun saya ingat tak ingat..

    ku doakan kau bahgia
    menjalani hidup dengannya

    sapu sayangku
    pipimu yg basah itu
    diriku usah dirindu
    dirimu bukan lagi milikku
    semua yg terjadi
    relakan ia berlalu
    ……………..
    ……………..

  4. zailani zakaria berkata:

    mahu tajuk lagu razis ismail

    chorus
    pulanglah kekasihku mpulang
    bawalah penawar merindu
    jika datangnya kenangan
    daytanglah bertemu semula

  5. aida aldda berkata:

    cmne nk downlod ni

  6. mat4nira berkata:

    Boleh dload tue Aida, cuba guna IDM atau Downthemall + Unplug… tk dan semoga terhibur…

  7. mat4nira berkata:

    Hehehe 2kilo2, nanti teman uploadkan… tk

  8. Nur Hayati berkata:

    cari lagu ni la klau tak silap Osman Ghani kot

    menitis dalam kenangan

    yang ni pulak tak tau tajuk tau lirik skit
    cam ni
    melati yang ku cari telah lama pergi
    akan ku terus jua jalananku ini walau tanpamu melati

    t.kasih kepada siapa-siapa yang ada dan sudi kongsi

    • Camarsutera berkata:

      Lagu – Mencari Melati; Hanafiah Yunus

      Boleh search kat youtube..

      *camne leh ingat? Hehhe sebab masa tu aku sekolah menengah cinta monyet dgn amoi yg ku panggil Melati.. Segala lagu yg ada sebut Melati kene hafal.. Haha indahnya kenangan zaman remaja.. :)

  9. shaharudin berkata:

    Kepada sahabat2 yg ada simpanan semua lagu2 Adam Ahmad dpd album ‘Kau Pergi Jua’boleh tak berkongsi dengan saya…kalau dpt dlm bentuk MP3…tkasih

    • amran berkata:

      sesiapa tolonnnng……..aku pun nak cari tajuk atau penyanyi (penyanyi wanita)…please….
      antara lirik nye….mungkin tak tepat..
      “tempias hujan di pipi mu
      itu lah air mata ku…
      membasahi pipi mu……”
      …tq please bg tau aku…

      • mat4nira berkata:

        Salam bro Amran, mungkin lagu ni. tq

        Kerana Terluka – Nurul

        Beratnya rasa hati nak melangkah pergi
        Tetapi apakan daya aku terpaksa
        Buat kali terakhir inginku mengucapkan
        Semoga dirimu berbahagia selalu
        Tentang diriku ini
        Terserah padaMu Tuhan menetukan…

        Tak perlui kau bertanya ke mana ku pergi
        Pandailah aku menjaga diriku ini
        Sekali kumelangkah oh biarlah ku teruskan
        Perjalanan ini walaupun sendirian
        Hanya Tuhan yang tahu dukalara hidupku ini
        Tak terkata, aduhai sayang…

        Ku masih lagi teringat
        Bicaramu yang terakhir
        Pedihnya hingga menikam kalbu
        Bisanya…

        Selamat tinggal sayangku
        Selamat tinggal kasihku
        Aku terpaksa pergi dahulu
        Kerana terluka hati ini

        Kiranya tempias membasahi jendelamu
        Itulah airmata yang jatuh di pipiku
        Kiranya sang bayu menyentuhi paras wajahmu
        Oh itulah rinduku yang menyebut namamu
        Setelah sekian lama tak jumpa

      • Tanpa Nama berkata:

        Nurul wahab

  10. admoyo berkata:

    salam,

    saya dok cari lagu ni tapi tak ingat penyanyi dan tajuk lagu. Sedutan lirik lagu tu ” apa baunya itu, itulah jeruk petai” dan lagu pea bees- buah buahan malaysia “hitam hitam hitam hitam warna kulitnya”. Kalau ada tolong pas kat saya, minat sangat lagu ni.

    • Tanpa Nama berkata:

      apa baunya itu, itulah jeruk petai … tajuk lagu tu ialah ‘Petai Jeruk” yang merupakan tajuk umtuk album Pea Bees. dulu saya ada album tu

  11. mat4nira berkata:

    Insyaallah yob…

  12. hatimati berkata:

    best dgr lawak dulu2.. nostalgia. thanks share

  13. mat4nira berkata:

    Hehehe, moga terhibur hatimati…

  14. habar berkata:

    Terima kasih banyak-banyak tentang lawak hamid gurkha dan jamali shadat. Saya sebenarnya memang suka kepada lawaknya sejak dari kecil walaupun saya sekarang sudah menjangkau 53 tahun.

    terima kasih kerana saya dah download lawak kelakar ini.

  15. Mat Jambu berkata:

    Terima Kaseh La Brader kongsi lagu lagu lama, jumpa gak gua lagu lama kat sini..Tolong boleh tak cari lagu kumpulan Putra tajuk lagu tahu cuma ingat sikit lirik nya..

    Biar sampai lambat
    jangan tak sampai langsung
    oh oweehh
    janji pukul lima mesti ditepati

    lebih kurang macam tulah lirik nya

    Caya La…

  16. pjoi berkata:

    salam rakan dan sahabat..tolong aku dah lama aku cari lagu nie tajuk lupa lirik ingat sikit…kalau x silap aku yantzen nyanyi masa die solo….

    …bagaimanakah mungkin hidupku tanpa mu….
    bisakah engkau riang seperti selalu…
    atau merindu kerna setia…pasrah berdoa bertemu di syurga…

    kuingin kau bahagia hingga keakhir hayat ku…
    ku ingin kau gembira hidup di samping ku….

    tolong beb email aku yea semoga tuhan akan membalas jasa baik korang…tq…

  17. nu-ooi berkata:

    salam kengkawan. sy carik lagu rima rashidi yang ni (mp3) tapi tak jumpa2. tolong ye sesapa yang ada. bleh bg sy? time kaseh bebanyak

    ”sayang hatiku terlewat berkata
    untukku lafazkan dikau kurindu
    sayang..yang datang sering ku ragukan
    setelah kau pergi..hatiku sepi”

  18. kamarul berkata:

    memang best ruangan ni…saya terhibur…

  19. kamarul berkata:

    ramai anak muda kita yang tidak meminati lagu lama..jika tiada pengganti nya…musnah la lagu-lagu lama ni…

  20. yusnaini berkata:

    salam persahabatan … saya mencari lagu tapi saya tidak tahu judulnya tapi sayirnya saya ingat “kau laksana bulan …. diatas khayangan …” saya mohon lagu itu … song in memory my father … makasi banyak

  21. romz berkata:

    sapa2 tau nama pyanyi n tajuk lgu ni tlg bgtau sy k.

    lirik lebih krg mcm ni

    terserah diriku ini
    padamu wahai bidadari
    senyum mu sinar mata mu menusuk di kalbu
    terbayang suasana dulu
    c/o
    mengapa kita berpisah
    tak tahu sebabnya
    kusering tertanya

    apakah salah diriku
    kau buat begitu pada ku….

    • wan algojo berkata:

      oh ni lagu Artstream – apa salahku boleh tgk kat : http://www.youtube.com/watch?v=6k1QTaTogpY

    • brads berkata:

      Terserah Diriku Ini
      Padamu Wahai Bidadari
      Wajahmu Dan Senyumanmu
      Mengusik Jiwaku

      Terbayang Susana Dulu
      Waktu Kita Baru Bertemu
      Hati Ku Oh… Merayu
      Diriku Dilamun Cintamu

      Mengapa Kita Berpisah
      Tak Tahu Sebabnya Ku Sering Tertanya
      Apakah Salah Diriku
      Kau Buat Begitu Padaku

      Namun Hatiku Kau Luka
      Mungkin Kau Sengaja Permainkan Cinta Kita
      Ku Berserah Kepadanya
      Apapun Jua Sayang

      Di Malam Aku Sendiri
      Hidup Tak Bersinar Lagi
      Betapa Oh Pedihnya
      Merasa Percintaan Ini

      C/O

      Mengapa Kita Berpisah
      Tak Tahu Sebabnya Ku Sering Tertanya
      Apakah Salah Diriku
      Kau Buat Begitu Padaku

      Namun Hatiku Kau Luka
      Mungkin Kau Sengaja Permainkan Cinta Kita
      Ku Berserah Kepadanya
      Apapun Jua Sayang

      Apakah Salah Diriku
      Kau Buat Begitu Sayang

  22. ilham uddin berkata:

    wah dah lama sy cari lagu ni, smua menyejok hati…..!

  23. mat4nira berkata:

    Hehehe, layanzzzzz…

  24. hamziatihamzah berkata:

    cari lagu lirik mcm ni ku sangka kau sayang cinta kepadaku,sangka kau jujur rupanya bersandiwara

  25. zarmizi berkata:

    wa layan gak lagu2 70an 80an …
    masa gua kecik2 dulu beb….

    skg dah besa n dah kenal apa itu dunia…

    sesekali kenang yg lepas sayu beb beb sumer

  26. shidikayo berkata:

    salam..saya mencari lagu yang liriknya macam ni:
    oh! siapa si gadis manja,rambut pendek
    chorus :
    bila ku tanya adik jangan jeling,mari ikut abang makan angin

    • Tanpa Nama berkata:

      aku cari gak lagu ni, kalu x silap tajuknya ‘anak mami’

      oh siapa
      sigadis manja membuat hati
      jadi tergoda pakaianya indah belaka
      rambut pendek oh o berkaca mata

      bila ditegur lincah matanya
      tambah manis ayu jelita
      hitam manis warna kulitnya
      ku tak puas pandang ayu jelita

      abang bertanya adik jangan jeling
      hati abang nanti naik pusing
      ingin tumpang mini warna kuning
      ikut abang jalan makan nagin

      tapi sayang seribu sayang
      anak mami sudah ada tunag
      tak ada duit namasuk meminag
      orang bujang uhu yang gila bayang

    • Adil Amin berkata:

      penyanyi lagu ni ialal Ali Ahmad Anuar tajuk lagu anak mami 1982

    • Adil Amin berkata:

      penyanyi lagu ni ali ahmad anuar tajuk lagu anak mami

  27. abu bakar berkata:

    kenapa susah sangat nak access lagu melayu, lagu hindustan senang je, dua tiga kali klik dah dapat, frustla kita yang di perantauan ni nak dengar lagu…

  28. actionkambing berkata:

    salam.. ade ke sesapa ingat lagu yang bait-bait liriknye beh kuang cani:-

    Podeh-podeh masak lomak cili api
    Tak cukup manis tambah gula

    Lagu ni macam lagu apa nak jadi – ali mamak juge sebab cari pasangan dari satu negeri ke satu negeri tapi dia cite pasal masakan negeri tuh.
    Penah tanya pada abah, katenye lagu ni dinyanyikan oleh Zulkarnaen Samsi.. tapi dah lama dok google penyanyi + lirik lagu ni.. xde jupe pun.

  29. Jun Julai berkata:

    apa tajuk lagu zaiton sameon?

    mereka lihat ku tersenyum,
    gembira bagai tiada duka,
    segala bagai kiambang,
    zahirnya nampak berterbangan…

    tolong…:)

  30. Yahngah berkata:

    Salam Chor…

    Bebanyak tk kerana mengingatkn aye pd cerita dulu..lg Raja Kobat Manalah Aku Tahu xde ke..?Cube chor ikhtio dptkn…Sgale usahe chor aye sokong…

  31. Tanpa Nama berkata:

    sape tau tajuk lagu ni…tak berapa ingat lirik.. baru je dengar minggu lepas…penyanyi lelaki maybe kumpulan 90an…

    dua insan kerinduan
    menantikan hari bahagia
    andai benar keikhlasan
    bersabarlah pada cinta…pada cinta…

  32. Mahir berkata:

    Mula kurang lebih- Aku yang kehilangan dalam diri sendiri, chorus- itu mimpi yang terkenang, membuat aku terbuang….Tlng bagi tau sapa penyanyi dan tajuk?

  33. azroy berkata:

    semua best-best rasa macam muda-muda dulu

    http://koberkat.blogspot.com

  34. akarim.abdulkarim@gmail.com berkata:

    mintak tolong kalau ada sesiapa ingat tajuk lagu nyayian dj.dave yang dalam lagu itu ada lirik, aku peluk pinggangmu dan kubelai rambutmu,kan ku cium pipimu kekasihku…

  35. Hussaini Hussain berkata:

    Nak Cari Lirik lagu Pilihan Terahkir Dari Kumpulan Alleycats

  36. ayu berkata:

    sape ade lagu kapilla – tebarkan layar cinta…bes la lgu ni…tp xthu thun bila…tercoret kata rinduku…tebarkan layar cintamu agarku merentas lautan biru…please….!!!!

  37. mahert berkata:

    tolong nak tanya apa tajuk lagu ni ?

    kemanakan kau bawa hati yang lukaaa….

    lepastu macam mana nak downlod lagu ku cari damai di hati-jamal abdilah

    TERIMA KASIH SANGAT SANGAT !! :)

  38. J berkata:

    nak tau gak.. tajuk lagi ni… ngan penyanyinya

    Sering kali ku nyatakan kasih,
    hanya kau di hatiku
    janganlah … cinta yang suci
    seumpama lautan terbentang
    ….
    biar apa rintangan yang menduga
    namun aku setia berkorban jiwa kasih
    demi cinta ku curahkan secebis kasih suci
    semadilah dihatiku..

    rasa ada dlm citer drama dulu tapi tak tau tajuk n penyanyi

  39. cikjiha berkata:

    apa tajuk lagu dan nama penyanyi ni-bila kesunyian ku dendangkan lagu sekadar mengisi kekosonganku, bila bersama ku mampu tersenyum menyembunyikan sebak pilu..kalau ada yg tau bg tau la yee…da lama cari tapi tak jumpa jugak..

  40. midmod berkata:

    Mintak bantuan.
    sesape yg tahu lagu kopratasa – Kabus…..

    potongan lirik yg saya tahu:

    Dalam hidup didunia
    usahlah terpedaya dengan
    kepalsuan

  41. nina nani berkata:

    nk tnya tjuk lgu ni,lirik nya x ingt mna to pnynyi pempuan..

    usah ditangisi tentang diriku ini
    biarkan….(lupa da)

  42. Jeri berkata:

    Kpd kengkawan yg tau lagu n penyanyi berduet era 80an,please bgtau sy…terkenang zaman kecik2, yg aku ingat chorus je

    sama2 mengejar mimpi,
    sama2 turun ke lembah sepi
    suka duka… Aku dh xingat lirik nyer lg

    10q

  43. Tanpa Nama berkata:

    say cari lagu Alleycats tajuk saya tak ingat liriknya begini

    dikaulah puspita hatiku
    penyuluh sinaran hidupku
    syahdunya cintamu..dan seterusnya

    terima kasih

  44. faustina berkata:

    sapa tau lagu ni….lirik matamu,manis senyummu…penyanyi perempuan…..tajuk lagu?jua ya… balas…..

  45. Danny berkata:

    Nak tanya apa tajuk lagu ni oleh Black Dog Bone

    Ku tak pernah meminta kau
    menyayangi diriku
    Ku tak pernah meminta kau
    mencurahkan kasihmu
    Kita berkawan mesra jujur serta setia
    Jangan kau hancurkan oleh api cinta

  46. Danny berkata:

    Thank you very very very much! Terubat sedikit rindu di hati ini! Salam

  47. AyahMiey berkata:

    hmmm menarik. saya pun baru je berjinak jinak buat blog untuk nostalgia lagu2 lama nih. Bila senang2 tu jengok blog saya ok kat http://www.ayahmiey.blogspot.com

  48. Bai berkata:

    Salam semua, berbesar hati kalau ade sapa2 yang tahu atau ade lagu ni. Lagu berkisar nasib hidup lelaki dari bujang sampai kahwin. Penyanyi lelaki 80an. Antara lirik yg saya ingat:

    nasi lauk atas meja… isteri bukan mainlah manja… mana aku tahu diam2 angin ribut… mana ku tahu hai manaku tahu

  49. alin lyn berkata:

    Salam Semua..sy sdg cari lagu yg dinyanyikan oleh sons of adam tajuknya Dilema..kalu bley dlm bentuk MP3..susah betul nk cari lagu ni…. teringat zaman kanak2 ..please yea….

  50. Tanpa Nama berkata:

    Salam semua,sy ingin tahu tjuk lgu ini- pertemuan ini pertemuan terahkir dari dua jiwa yg sedang brkasih kerna esk hri kita tidak lagi digelarkn pasangan yg b’ksh,lagu ini dnyayikn oleh wanita 90an

  51. atai berkata:

    salam…
    sy nk mntak tlg sgt…ade sape2 tahu tajuk atau penyanyi lagu ni x??
    lagu tema drama bersiri kt tv…tajuk drama tu Egois…lakonan lydiawati dan Arash Muhammad…area 90an…suara mcm “son of adam”…tp sy dh cari n xjmpe…. liriknya lbih kuranag mcm ni….

    penantian tak pasti,
    mengharap sinar suci,
    bagaikan arus merentangi kita
    lemas di hujung citra…

    asmara bergelora,
    bersama kasih kita,
    pastikah akan terbuka jendela,
    didalam dunia kita

    sepanas api membara,
    sedingin embun pagi hari,
    seindah pelangi di langit…dilangit…

    menggambarkan cinta terindah
    penyatuan dua dunia..

    :-harap dapat memberi bantuan….

  52. muhsin adimas saputra berkata:

    buat terkenang masa di malaysia……sip sob…..suka sangat…..

  53. ali berkata:

    klo boleh minta tolong aku cuman ingat lirik lagunya sedikit
    siapa yang bawakan lagu.. ini liriknya

    bagaimanakah mungkin
    hidupku tanpamu
    bisakah engkau riang seperti selalu

    ……….. (lirik lupa )
    menantimu di surga

    bagaimanakah mungkin hidupmu tanpaku
    bisakah iba akan mendekatkan kita
    walau cintaku hanya padamu kasih bukannya tanda hancurnya

    mohon bantuanya,, untuk mengenang masa lawas
    kawan

    • mat4nira berkata:

      ni lagu Yantzen – Impian, klik sini

      http://mat4nira.wordpress.com/2011/08/10/yantzen-impian-1994/

      IMPIAN

      Bagaimanakah mungkin hidup mu tanpa ku
      Bisakah engkau riang seperti selalu
      Atau merindu kerna setia
      Pasrah berdoa bertemu di syurga

      Bagaimanakah mungkin hidup ku tanpa mu
      Benarkah hiba akan mendekatkan kita
      Walau cinta ku hanya pada mu
      Kekasih bukannya tanda
      Hancurnya cinta yang pernah kita bina…

      * Ku ingin kau bahagia
      Hingga ke akhir hayat mu
      Kau ingin ku gembira
      Dan hidup disamping mu
      Diri mu kasih mutakhir
      Tiadalah duanya…
      Abadi di hati ku
      Penawar duka dan lara
      Andainya jika kesedihan membelenggu asmara
      Tatkala kita sedang hangatnya bercinta
      Ingatlah kehadiran cinta
      Restu dari yang esa
      Ia kan kembali kepadanya
      Selama-lamanya

      Ulang *

      Bagaimanakah mungkin hidup mu tanpa ku
      Bisakah engkau riang seperti selalu
      Atau merindu kerna setia
      Pasrah berdoa akan cahayakan sendu kesuraman
      Berterusan cinta kita
      Kita patahkan bisa kemasyghulan
      Menerima takdir tuhan

  54. Asyikah berkata:

    Salam…

    Saya nak cari lagu lagu lama ni.. tak ingat era 70an atau awal 80an…

    kasih sayang sungguh indah untuk dikenangkan.. tua muda… pasti merasakannya.. (agaknya lah…) tak ingat sangat pun

    • Camarsutera berkata:

      KASIH SAYANG-FAVOURITE GROUP

      Kasih sayang
      Terlalu indah untuk di kenang
      Selamanya
      Tak kan pernah kau lupa

      Kasih sayang
      Tiada pernah kenal usia
      Tua muda
      Akan menikmatinya

      Namun jangan engkau lupa
      Akan akibat masa nanti
      Engkau dapat menderita
      Karena terlena rasa cinta

      Kasih sayang
      Terlalu pahit dan menyakitkan
      Dan membuat
      Remaja patah hati

      video youtube kat sini:-

    • kamudanda berkata:

      lagu dlm filem achir sebuah impian lakunan emilia contessa dan broery

  55. the poor teacher berkata:

    tahniah kpd owner website ini kerana kesungguhannya dalam usaha menjaga lagu2 lama.. usaha ini adalah satu usaha bertaraf profesional dan x mustahil satu masa akan menjadi JUTAWAN dgn koleksi2 lama ini… Syabas diucapkan dan teruskan usaha murni anda ! Gods always be with u ! :)

  56. pak sukod berkata:

    salam kepada mat4nira n semua ….

    saya pun nak cari lagu lama juga n kalo x silap lagu ni OST sebuah drama berepisod inggeris(belanda kot),sekitar 80 an lebih kurang…

    lagunya dinyanyikan oleh wanita dalam bahasa malaysia mungkin malaysia or indonesia, x pasti..

    senikatanya lebih kurang mcm ni( jiwang giler ! )

    KENAPA AKU YANG KAU SINGKIRKAN
    BERTEMAN DI DALAM DERITA
    SAMPAI HATIMU MEMBIARKAN DIRIKU
    YANG TERHUMBAN KE DALAM RINDU

    MENGAPAKAH AKU YANG KAU SAKITI
    SEDANG CINTA KITA MASIH MENYAYANGI
    SANGGUPKAH KAU MEMBIARKANKU
    DALAM DERITA.. DALAM KECEWA.. OHH..

    DIMANAKAH LETAKNYA KEMANISAN CINTAMU
    KALAU HANYA AKU YANG MERASAKAN
    KATAKAN SAYANG KEIKHLASANN HATIMU
    MENGAPA AKU YANG KAU LUKAI

    sapa2 tau lagu ni tolong nyatakan tajuk n penyanyinya..ten.q

  57. yahya rhymer berkata:

    sapa tau lirik lagu ini..(cinta tanpa permata pasti aku terima) strruus ny gk ingat ak

  58. Lia berkata:

    Saya suka lagu2nya

  59. 雨琪爱怀 berkata:

    tolong carikan lagu ini boleh tak~
    terima kasih ~
    saye ingat lagu punye start sahaja

    aku yang lengkapkan kamu
    aku yang lengkapkan lema
    cinta yang lah hilang darimu

    spelling betui ke saye pun tak tau ><
    tolong carikan boleh tak~
    thx thx ~~~

    • Camarsutera berkata:

      Tk pernah jumpa lirik camtu.. tapi aku agak2 aje ni yg nko nak:-

      Kenangan Terindah-Samson (boleh cari kat youtube, bersepah)

      Aku yang lemah tanpamu
      Aku yang rentan karena
      cinta yang tlah hilang darimu
      yang mampu menyanjungku

      Selama mata terbuka
      Sampai jantung tak berdetak
      selama itu pun
      aku mampu tuk mengenangmu

      Darimu, kutemukan hidupku
      Bagiku, kau lah cinta sejati

      Bila yang tertulis untukku
      Adalah yang terbaik untukmu
      Kan kujadikan kau kenangan
      Yang terindah dalam hidupku
      Namun takkan mudah bagiku
      Meninggalkan jejak hidupku
      Yang telah terukir abadi
      Sebagai kenangan yang terindah

  60. Nursyuhada berkata:

    Silau mentari menyuluh dalam kegelapanku disepanjang titian arasku mencari kemana hilang nak kutujui ikatan tali yg lalu tputus dihiris sembilu biarpun sukar disambung namun kau pastikan mengerti kasih pudarnya seri dua purnama.Apa tajuk dan penyanyinya?

    • Camarsutera berkata:

      KASIH YANG TAK PASTI -PANJI & SPRINGS

      Silau mentari
      Menyuluh kala kegelapanku
      Di sepanjang titian arasmu
      Mencari ke mana hilang arah
      Nak ku tujui

      Melangkahku
      Menyusur persisiran hidupku
      Mencari nilai tapak cintamu
      Yang kabur kerana cinta membuta
      Ku terbiar…

      Ikatan tali yang lalu
      Terputus diguris sembilu
      Biar pun sukar disambung
      Namun kau pasti kan mengerti… kasih

      Pudarnya seri dua purnama
      Menangis kisah sepiku
      Gelora badai menghempas pantai
      Di lembaran mimpi asmara

      Terdampar kini aku
      Dalam misteri…

      Embun menitis memberi tangis
      Mengerti dinginnya malamku
      Jiwaku resah tak berpenghuni
      Menanti kasih yang tak pasti

      Terdampar kini aku
      Dalam misteri…

  61. joy zee berkata:

    apa tajuk lagu ni ye……Boleh kah bertanya kau milik siapa,ataupun engkau masih hidup sendiri..renungan dimata mu yang memikat dihati pabila ku memandangkan wajahmu..

  62. joy zee berkata:

    Dengarkanlah perasaan ini sebagai coretan
    lagu dan irama betapa indahnya hari esok kita
    tempuhi destinasi yang bernama rindu………………….siapa penyanyi dan apa tajuknya ya?

  63. ct berkata:

    siapa tau tajuk lagu ni…..

    dalam hatiku hanya ada sorg
    wahai gadis usah memaksa cinta
    andai harta di bezakan ku tak kisah
    sayang kejelitaan mu menarik ku
    kerana ku sudah mempunyai kekasih
    yang ikhlas
    jiwaku tiada goda pada mui jua

    aku bukan milik mu
    kau bukan milik ku jua
    walau hanya sedetik

  64. jimmy berkata:

    mintak tlg kepada sesiap yg tau tajuk lagu ni…lirik dia lbh kurang mcm ni…

    oh siapa sigadis manja
    membuat hati jadi tergoda
    pakaiannya warna kulitnya
    tak ingat plak lirik…pas tu c/o

    abang bertanya adik jgn jeling
    hati abang sudah naik pusing
    tak ingat lirik……

    tapi sayang 1000 kali syg
    anak kami sudah ada tunang
    tak ada duit nak masuk meminang
    orang bujang huhu yg gila bayang…

    ade org cakap tajuk lagu ni ANAK MAMI…
    tp bla cari x de plak….sesiapa yg tau tlg la bgtau ye…
    terima kasih.

  65. Thunder Cat berkata:

    Mintak kengkawan jika dpt kongsi dgn sy lirik atau mp3/clip lagu osman ghani – Simfoni Lizawati. Dah penat cari, yg jumpe pemergian lizawati je…

  66. JJ berkata:

    sape tau tajuk lagu ni ” oh…. pilu rasanya…..” nyanyian seorang wanita. Lagu lame.. plizz sape2 yang tau..

  67. hypocryte77 berkata:

    salam kawan2, ada yang tahu ni lagu apa?

    ‘Yang’ kukasih hanya dirimu
    ‘Yang’ Membuai kusut hatiku
    ‘Yang’ tidak pernah aku jemu
    ‘Yang’ akan memujuk bentuk hatiku

    ‘Yang’ tertunggu hanyalah aku
    ‘Yang’ manis di lubuk hatimu

    ‘Yang ‘ kupanggil namamu kini
    ‘Yang’ mengganti namamu dulu
    ‘Yang’ tidak pernah aku jemu
    ‘yang’ kau lahir cintamu cintaku

    ‘Yang’ kau mahu ini
    ‘Yang’ kau mahu itu
    ‘Yang’ mana satu mana mahumu
    ‘Yang’ berjanji aku
    ‘Yang’ terima kamu
    ‘Yang bersalah kau katakan aku

    tension kang cari lagu tak jumpa2, heheheh

  68. hypocryte77 berkata:

    haaa, tq so much. lama cri lagu nih. maseh abg :)

  69. Tanpa Nama berkata:

    plz gtau bg sape2 yg tjuk n nama pnyanyi nie…

    benarlah…
    langit tidak selalunnya cerah…
    sedangkan pantai pun berubah..
    inikan pula cinta…
    dirimu…
    satu-satu yang ku sayangi…
    kini dah jadi milik orang..
    tinggallah aku sorang diri…

  70. alin lyn berkata:

    Biarpun luka siapa peduli
    Siapa akan simpati
    Membelai dan mencintai diriku
    Oh…

    Kecewa cinta sengsara biarlah
    Derita siksanya aku
    Itulah kata terakhir darimu

    Mengapakah setelah kau curi
    Kau campakan hatiku merata
    Hakikat apakah sebenarnya…

    Sedang aku di dalam dilema
    Cinta bagiku amat berharga
    Musnah jua segala-galanya
    Musnah…

    Mengapa kejamnya hatimu
    Sekejam bara yang membakar
    Tiada belas kasihan terhadapku

    Di manakah akan kucari
    Penawar hatiku yang lara
    Mendamaikan jiwa ini

    liriknya macam ni…nyanyian oleh sons of adam..tajuknya kalu xsilap Luka Dihati …susah nk cari mp3 lagu ni…tlg kalu sesapa ada…nk sgt lagu ni…tq

  71. saleh berkata:

    resah hatiku gelisah
    menanti dewi menjelma
    bilakah agaknya kita kan bersua
    katakan padaku oh dewi….

    siapa tau tajuk lagu ni
    lagu lama tahun 60 an

  72. nazmi berkata:

    sapa tau lagu yg ada sebut nama izani.. liirk dia ngn penyanyi tk tau sapa..

  73. amy berkata:

    sehaarian aq sentiasa mgingati dirimu,d mana jua..
    degup jantung bagai memujuk
    supaya aq b sabar….

    spe tw tajuk lagu ni??

  74. pulausebatik berkata:

    Ada yang tahukah judul lagu ni sekalian sama penyanyinya :

    ” kusimpan sebuah ilusi,
    dari lautan sepi… ”

    Cuma tu ja lirik lagu yang saya ingat….

    • Mohammed Azhar Lubis berkata:

      Zamree – Tugu Cinta

      Ku pinjam sebuah ilusi dari lautan sepi
      Senja indah kian temaram
      Sembunyi di balik kegelapan
      Ku ukirkan sebuah nama
      Bersama jemari gementar
      Ingin hati mengabdikan sebuah tugu cinta

      Titisan airmata pilunya hati ini
      Deburan ombak memecah membahana
      Musnahlah sebuah citra cinta berganti airmata

      Kulangkahkan kaki yang guntai
      Menyusur buih yang menghilang
      Dalam hati pun bertanya
      Bilakah ombakkan reda

      Komposer & Lirik: Eddy Reza

      Album: Bila Ku Tanya (1988)

  75. Hani Amir berkata:

    Saya cari tajuk & kumpulan yg menyanyi kan lagu ini. Lirik dia begini, “buat kali pertama. Ku melihat airmatanya. Sejak ku kenali dia. Sehingga ku rasa disaat terluka. Ini kah noktah nya pertemuan kita. Andai begitu suratan takdir…. Bersyukur pada rahmat nya…

  76. Sufinic berkata:

    Mintak tlong ckit … Ari tu dengar lagu ni tapi langsung tak tau penyanyi n Tajuk lagu!! Chorus dia kurang lebih camni… Sejak perpisahan itu, sudah pun aku terasa .. Engkau .. Suara cam shidee or ibnor Riza or flybaits. Tolonggg !!! Makaseh

  77. Khairuddin berkata:

    sampai sekarang saya masih tak nampak lagu Adam Ahmad – Hanya Mainan Mimpi dlm mana2 website… antara lirik:

    “ohh kini ku menjelma..dlm mimpi lena..buaian asmara..
    kisah mlm tadi aku bermimpi bertemu seorang puteri..
    wajah jelita ayu dan manja dengan jelingan matanya
    ku terpesona dan jatuh cinta kpdnya….”

  78. anisa berkata:

    saya peminat dri brunei,hendak sangat lagu yg lirik nya..biar pun luka siapa peduli siapa akan simpati..dlm bentuk mp3

    • mat4nira berkata:

      Luka Di Hati – Sons Of Adam

      Biarpun luka siapa peduli
      Siapa akan simpati
      Membelai dan mencintai
      Diri ku

      Kecewa cinta sengsara biarlah
      Derita siksanya aku
      Itulah kata terakhir
      Dari mu

      Mengapakah setelah kau curi
      Kau campakkan hati ku merata
      Hakikat apakah sebenarnya
      Sedang aku di dalam dilema
      Cinta bagi ku amat berharga
      Musnah jua segala-galanya musnah

      * Mengapa kejamnya hati mu
      Sekejam bara yang membakar
      Tiada belas kasihan terhadap ku
      Dimanakah akan ku cari
      Penawar hati ku yang lara
      Mendamaikan jiwa ini

      Ulang *

      Sedang aku di dalam dilema
      Cinta bagi ku amat berharga
      Musnah jua segala-galanya musnah

      Ulang *

      Ulang *

      Lagu: Adin
      Lirik: Adin

  79. wan mael berkata:

    saleh,itu lagu a.romzie la…menanti dewi

  80. jastpahang berkata:

    tolong cari lagu rahmat berduet dengan wanita.dah puas cari tak dapat

  81. ije berkata:

    ada sapa2 tau lagu ni tajuk n penyanyi: corus ..(.adakah insan yang dapat mengerti kepahitan yang aku alami ini..) ini saja yang ingat, kalu x salah ia jadi lagu tema sebuah drama rtm tahun 80an dulu…kisahnya percintaan antara org semenanjung dgn org sabah ..nama heroin dia ‘Bonie’ dlm drama tu la..

    • mat4nira berkata:

      ni lagu Zaiton Sameon – Kisah Pahit

      Bagaimana harus aku ceritakan
      Kisah kepahitan dalam kehidupan
      Ia kan hanya mencengkam jiwa
      Mencampakkan ku ke alam luka

      Mengapa kah aku
      Harus menghadapi
      Setelah jatuh
      Jauh ke dalam jurang
      Tiada tak dapat aku kembali
      Ke alam bahagia
      Yang penuh dengan cinta

      Adakah insan yang dapat mengerti
      Kepahitan yangg aku alami ini
      Adakah insan yangg dapat merasakan
      Bagaimana jiwa ini tersiksa
      Oleh peristiwa luka dalam hidupku

      Telah pun terbadi
      Tak sanggup mengulangi
      Kisah airmata dan kesilapan kita
      Dalam resah sukma
      Dalam getar jiwa
      Aku mengharungi hidup
      Dengan penuh tabah

      Adakah insan yang dapat mengerti
      Kepahitan yangg aku alami ini
      Adakah insan yang dapat merasakan
      Bagaimana jiwa ini tersiksa
      Oleh peristiwa luka dalam hidupku

      Dalam resah sukma
      Dalam getar jiwa
      Aku harungi hidup
      Dengan penuh tabah

  82. nyett berkata:

    hai ..blh tlg cari tajuk lagu ni tak? lagu indonesia..lagu zaman dulu…

    tidak kah kau tahu..menjaga hatiku sayang
    sehingga membuat..hatiku terluka ..lagi..
    dahulu aku kau sanjungi
    kini mengapa kau berubah hati..
    dulu katamu..kau setia..dimana segala janjimu..

  83. ifan berkata:

    ada kah yg tau lirick lg ni, yg teringat hanya: hati ini ibarat kan hanya setitis hujan ,,, dan engkau seluas nya lautan ….. jatuh aku ke dasar mu…….: cuma ini yg teringat ..mohon bantuan apa nama lagu ni

    • mat4nira berkata:

      ni lagu SPRING – SETITIS HUJAN DALAM LAUTAN

      Aku di ibaratkan hanya setitis hujan
      dan engkau seluasnya lautan
      jatuh aku ke dasarmu
      hilanglah aku di dalam cintamu

      Tiada sesuatu yang dapat ku megahkan
      setitis hujan dalam lautan
      dengan penuh kesedaran
      oh segalanya aku serahkan

      Seandainya ternilai cinta ku,
      pasti tak terbayang agungnya cinta Mu
      Seandainya aku di terima,
      di pantai manapun sanggup ku berada

      Seandainya sesaat terleka
      lemparlah diriku kemana Kau suka
      keranaMu aku relakan
      walau pasang surut tidakku peduli
      walau hilang duniaku…oh

      Aku hanya setitis hujan
      di samping Mu tidak kelihatan
      segalanya ku serahkan
      kerana cinta aku merelakan

      Tiada sesuatu yang dapat ku megahkan
      setitis hujan dalam lautan
      dengan penuh kesedaran
      hilanglah aku di dalam cintaMu

  84. saya hensem berkata:

    saya banyak simpan lagu melayu lama ni. tapi rasanya macam tak cukup. boleh tak abang blogger buat satu list lagu melayu retro yang pernah meletup dekat radio dulu.

    thanks abg blogger

  85. Awang Danial berkata:

    Saya nak tau name tajuk lagi ni. masa chorusnya ade bunyi2 lirik begini:

    Dendang mari berdendang,
    berdendang lagu melayu,

    Kekadang saya dapat dengar lagu ni di siaran Klasik FM. Segmen Masihkah Kau Ingat (MKI) tapi mesti terlepas name dan tajuk lagu.

  86. nor berkata:

    tima kacih Azhar Omar dah lama akak cari lagu Kelahiran Cinta sekarang dah dapat.

  87. ry berkata:

    ader lagu tak….
    lagu nie popular penghujung tahun 90an

    Mereka tak percaya
    ku terharu….dia yang begitu…
    bagaikan diriku…peragut yang kaku yang bisu…

  88. BALQIS berkata:

    Tolong carikan Tajuk lagu Kaza berduet dgn penyanyi wanita… dah lama cari… plssssssss. tq

  89. reeznakhan berkata:

    tolong cari lagu ni-selamat jalan selamat berpisah,walau bukan itu yangku pinta,tiada salah di antara kita,mungkin jodoh tiada..ku dendangkan lagu kenangan…pleaaaaaassssseeee!!!apa tajuk n sapa penyanyinya

  90. Farah berkata:

    sape tau lagu dalam filem tempo88…

    “masihkah kau ingat lagi waktu dulu,
    kau dan aku seketika kita bertemu
    perpisahan yang tidak pernah aku impikan
    kau dan aku bagaikan bla bla bla……”

    apa nama penyanyi dan tajuknya?

    • mat4nira berkata:

      Rohana Jalil – Masihkah Kau Ingat Lagi

      Masihkah kau ingat lagi waktu dulu
      Kau dan aku seketika kita bertemu
      Perpisahan yang tidak pernah aku impikan
      Kau dan aku bagai insan bertentangan

      Masihkah kau ingat lagi waktu dulu
      Kau cuba dan menyakiti hatiku
      Perpisahan yang tidak pernah aku lupakan
      Lalu kau menghilang diri dariku

      Kini kau kembali lagi bertemu denganku
      Membawa seribu harapan bahagiakah kita
      Lalu aku lupakan kisah – kisah yang lalu
      Apakah kita dapat bersama

      Masihkah kau ingat lagi waktu dulu
      Tiada lagi yang ku pinta hanya satu
      Aku bahagia bersama dunia ku sendiri
      Ku berdoa kekal bahagia abadi

  91. yuyun berkata:

    sy nk tau siape penyanyi dan tajuk lahu nie,dinyanyikan oleh penyanyi wanita. lupe lirik tp agak2 je..irik first.. “ku melangkah pergi walaupun berat untuk meninggalkan mu namun aku terpaksa…… kudoakan moga kau bahagia bersama sidia….. jgn ditanya kemana ku pergi…. ” mcm tu le lebih kurang…

  92. awie berkata:

    sapa tau siapa penyanyi dan tajuk lagu ni..penyanyi lagu ni lelaki tahun x ingat..lirik:…”kau tinggalkan ku dalam kedukaan…sepi kesaorangan…kau lukai hatiku yg menyintaimu menangis hatiku kerana mu…ku menyayangimu…kau tinggalkan aku…kau menyintainya…aku yg luka…kini ku tahu siapalah aku..mengharapkan kasih di sudut hati mu…” mcm tu le lebih kurangnya klu x silap liriknya

  93. jakijipang69 berkata:

    Salam,
    Sahabat semua, saya mencari sebuah lagu, kalau tak silap tajuknya sirna. Kumpulan yang bawa lagu ni saya tak ingat.. Lagu ni kenangan saya dengan arwah adik saya..
    Liriknya lebih kurang macam ni:

    Sekian lama engkau pergi
    Ku sendiri berteman sepi
    Bayangkan ku berhati duka
    Dan air mata mencurah

    Harap sahabat semua dapat reply kalau tahu lagu ni…

    Terima kasih

  94. Hamisah berkata:

    Salam..sy nak carik lagu ni..lau x salah salih yaacob yang nyanyikan…dlu slalu dengar time kecik2…

    berdebar-debar..dihatiku..hari kahwinku lagi seminggu,
    orang kampungku, semua dah tahu.. kalau tak jadi matilah aku..

    terima ksih sgt2 pada sape2 yag tau lagu ni…dh puas carik kat youtube tapi mcm xde..

  95. mrs wan berkata:

    saya cari lagu rafeah buang yg berbunyi begini.
    gelisah ku menanti….

    akhirnya, aku masih ada harga diri…

  96. Tanpa Nama berkata:

    Salam sdr admin…..sebentar tadi tonton master chef selebriti spontan tengok angah raja lawak nyanyi lagu yg tak tahu tajuk nya…lebih kurang begini liriknya ‘apa saja kau berikan, aku akan selalu memuja mu’….jika dpt bantu saya dptkan tajuk lagu ini….terima kasih

  97. mahmood aghil berkata:

    Nak carik lagu x tau tajuk….tapi lirik dia lebih kurang mcm nie ‘ apa saja kau berikan, aku akan selalu memuja mu’ ni lagu lama…dlm master chef angah raja lawak ada nyanyi….tq

  98. andai tiada kupunya.’ rasa malu dalam hati.’ mungkin aku dan dia duduk disana bercerita indah tentang asmara..
    jawab..> mengapa harus kau tanggung rindu cuma karna malu….& strusnya..
    tolong carikan judul& penyanyinya.. terimakasih

    • mat4nira berkata:

      Ria Angelina – Birunya Rindu ku

      Pernahkah kau rasakan
      Rindu datang tiba-tiba
      Ketuk hatimu
      Ajak langkahmu datang kesini

      Kalau tiada ku punya
      Rasa malu dalam hati
      Mungkin disana aku dan dia
      Duduk berdua cerita indah tentang asmara

      Mengapa harus kau tanggung rindu
      Hanya karna malu
      Aku pun mengerti, aku pun sadari
      Tapi rasanya berat langkahku kesana

      Insan yang mana bila bercinta
      Tak rasakan rindu
      Oh inikah cinta buatku gelisah
      Tiada menentu

      Biarlah ku disini
      Di pembaringan sepi
      Angan melayang hilang berlalu
      Tinggal harapan dalam impian jumpa kau pujaan

      Mengapa harus kau tanggung rindu
      Hanya karna malu
      Aku pun mengerti, aku pun sadari
      Tapi rasanya berat langkahku kesana

      Insan yang mana bila bercinta
      Tak rasakan rindu
      Oh inikah cinta buat ku gelisah
      Tiada menentu

      Biarlah ku disini
      Di pembaringan sepi
      Angan melayang hilang berlalu
      Tinggal harapan dalam impian jumpa kau pujaan

  99. d'Baz berkata:

    siapa yang tau lagu ini

    kemana pergi nya rembulan
    sang punggok merayu sepanjang malam
    betepa sepinmya dihati
    bila kaseh menyepi
    bila kasih menyepi

  100. Tanpa Nama berkata:

    ade sape tau tajuk & penyanyi lagu ni tak..
    lagu ni start dengan

    ‘lalala lala lalala…’ ulang2
    pastu baru start lirik die
    penyanyi die pompuan. rasenye lagu 80an..lagu ni kdg2 kluar kat radio tapi xtaw sape nyanyi.

  101. gulu berkata:

    ade sape2 tau tak tajuk & penyanyi lagu ni. lagu pompuan 80 an rasenye.
    lagu ni start dengan

    ‘lalala lala lalala…’ ulang2 pastu
    baru start lirik die. pliz sape yang ingat. aku tak ingat lirik die so xboleh nk google.

  102. mimie berkata:

    tlg aq carikan tajuk lagu dan siapa penyanyi nya..dah lama cari tp tak jumpa..ingat chorus ja..

    berilah aku kepastian..untuk ku jadikan pegangan..jangan biarkan diriku di sini..menanti yg tak pasti..siapa pun kan teluka, bila kasih tercinta jauh diseberang sana…

  103. nana berkata:

    suke sgt lagu razis ismail duet ngan raja ema dalam filem mawar merah…tajuk nye ‘lirik dan lagu’ kot….tp puas cari x dpt2…leh tolong x plzzzzzzzzzzz

  104. jhon.syarief berkata:

    Terimakasih atas lagu2melayu nostagianya semoga lebih banyak lagi koleksi lagu2 nya

  105. sapto utomo berkata:

    Ada yg tau ke vocalis lagu ni….?,Lagu ni berbeza dgn vocalis Successs………………?

  106. Mazin Dilakh berkata:

    saya mencari lagu indonesia lama yg cukup hit satu masa dulu…antara liriknya begini…..”berita tergempar aku terima..kekasih menghilang utk selamanya..hancur luh rasa jiwa dan raga..tak tercapai akhir masa..
    ku tersipu disisi jasad membeku..doa ku dan air mata…

    minta tolong aberitahu nama lagu dan penyanyi nya…terima kasih

  107. baharudin Muhamad berkata:

    Salam sahabat!,

    Ada sesiapa yang memiliki lagu “Alam Terpuja” nyanyian gandingan
    Ismail Haron & Anita Sarawak, dah lama saya cari lagu ini, rasa rindu untuk mendengarnya.

    manta tolong ye!! Terima kasih.

  108. baharudin Muhamad berkata:

    Baharudin Muhamad

    Yop!!!, aww udoh jenoh teman coye lagu (“Alam Terpuja” nyanyian gandingan Ismail Haron & Anita Sarawak,) dalam senara lagu-lagu 80’an mike, tak mandang weh!!, tolonglah Yop Yak?!!, teman terghingin bebeno nok mendengonye.

  109. yuzairi berkata:

    salam…sape tau lagu ni? lirik sy tau sikit je..lagu ni dlu penah jd lagu tema drama melayu 90an..PABILA MALAM TIBA, HATIKU MERONTA…..

  110. norenz berkata:

    sapa tau lagu ni.. usik mengusik naluri ini.. …….. …..percintaan abadi…. ape tajuk die??

  111. Jalilah berkata:

    Salam Yop. tau x ada satu lagu penyanyi lelaki , antara liriknya “insan didunia hanya bersandiwara….

  112. jalialh berkata:

    siapa tau lagu penyanyi lelaki .liriknya sikit sgt yg saya ingat iaitu “insan didunia hanya bersandiwara, tiada rasa duka dihatinya….

  113. budakbaru berkata:

    hai semua… ada sapa2 yang tau nama lagu penyanyi wanita ni x.. liriknya lebih kurang bunyi mcm ni…

    “katakan aku cinta padamu… katakan lah aku cinta padamu…”

  114. shahrul bahari berkata:

    saya nak tahu tajuk lagu herman tino liriknya mcm ni.kunyanyi dikota pagi hari sebagai penganti ungas desa ayam terlupa berkokok pagi diganti deruan dijalanan pancaran matahari dikota

  115. ariffm0hd berkata:

    salam.tadi ada dengar di thr.tak pasti apa tajuk.mungkin lagu era zaman 80an.artis lelaki dgn tempo yang rancak.

    liriknya ‘pertemuan ini menyakitkan’…’kini kau bahagia’.

    sape2 yang tahu harap dapat kongsi tajuk & artis.terima kasih

  116. yo berkata:

    saya mencari lagu nyayian jay jay..antara lirik yg saya ingat” dimanakah nak ku cari akan pengganti oh dimana….”lagu ni pernah dimainkan tiap2 pagi dalam malaysia hari ini masa aziz desa jd host pada 1997.boleh sapa2 bagitau tajuk lagu tu?

  117. As,salam.. saya mencari penyanyi lagu ini, antaranya berbunyi `insan didunia seakan berbangga setelah diriku terlantar tidak bermaya ` harap anda dapat membantu, ribuan terima kasih diucapkan..

    • mat4nira berkata:

      Jamal Abdillah – Keinsafan

      Ku mencari kesucian diri
      Setelah keinsafan menjelma
      Masih tersirat di sanubari
      Keganasanku di alam maya

      Jari jemariku tak berhaluan
      Hanya mengikut rentak hati dan perasaan
      Masihku menanti ke manaku bawa diri
      Segala-gala yang ku inginkan
      Setelah langit tidak bertepi

      Insan di dunia seakan berbangga
      Setelah diriku terlantar tidak bermaya
      Ku hanya berdoa di segala keinsafan
      Sudah kehendak yang maha kuasa
      Musnahlah aku dalam kekejaman

  118. shahrul bahari berkata:

    Lagu herman tino lirik awalnya mcm ni.kunyanyi dikota pagi hari sebagai penganti ungas desa.

  119. Tanpa Nama berkata:

    assalamualaikum,

    tolonglah kepada sesiapa yg blh membantu saya.
    dah lama sgt cari lagu ni.
    penyanyi wanita era 70an kot.
    nak cari tajuk lagu n penyanyi nye siapa.
    liriknye cmni lebih kurang:-

    Dan kasih makin terasa
    Menyengat di dalam sukma

    Berpisah selama gelisah
    Teramat
    Ah kini merasa gelisah
    Kau tinggalkan ku sendiri

  120. Tanpa Nama berkata:

    As,salam.. Minta lirik lagu Pasrah dari Sheqal.. terima kasih..

    • mat4nira berkata:

      Sentuhan cahayaMu,
      Menyinar memancarkan seri,
      Dalam Qalbuku,

      Bisikan KalimahMu,
      Mendayu mendamaikan,
      Hati sanubariku,

      Pernah aku terlupa,
      Dan pernah hidup berpura.

      HadirMu beri hidayah,
      Insaf membuka hatiku pasrah.

      Hayat ini pesona,
      Dan jiwa kita dahaga,

      Silau pandangan mata,
      Usahlah hati terpedaya,

      Hidup ini kembara,
      Memburu sejuta makna,

      Mengajar erti dewasa,
      Insaf membuka hatiku pasrah.

  121. salam…nk cari tajuk lagu ni penyanyi lelaki muzik ala hindustan lagu lama…

    kau tanpaku tak mudah hidup
    ku tanpamu begitu jua
    kerna kau menjadi denyutan hatiku 2x
    kini ku harapkan balasan cintamu

    x brapa nak ingat lirik tapi lebih kurang macam tu la

  122. Aang Bhoang berkata:

    salam…………..
    mau minta tolong ne ……….kali aja ada yang tau,saya mencari judul ladu dan penyanyinya……kalau ga salah lirik nya begini

    berkali air sungai mengalir
    berkali pasirnya pun berubah
    itulah palsafah yang menjadi ingatan
    dan juga nuangan

    tapi bagiku pula berbeja
    air mengalir terus berliku
    ysng berupa cuma pasir saja
    ujungnya muara

    hati ingin berbicara
    hati ingin merindui
    manisnya cinta

    dahan yang patah
    tiada tersambung lagi
    hati ku pasrah
    dalam mencari mimpi

    kurang lebih begitu……..bagi anda yang menemukan ada hadiah pulsa RP.10.0000,-

    terima kasih

  123. Aduka Kemuning berkata:

    Asalamualaikum Tuan, dah lama mencari lagu Dj Dave tajuk lagu – Penyanyi pujaan, lagunya ala 60an,..liriknya lebih kurang gini…
    ‘Mendendangkan lagu2…yg dinyanyikan dahulu…
    tidak berapa ingat, klu ada bolehlah kongsi,terima kasih.

  124. Tanpa Nama berkata:

    setia kasih haleeda

  125. Aduka Kemuning berkata:

    Assalamualaikum Tuan..takde ke lagu Dj Dave-Penyanyi pujaan dlm koleksi tuan….puas udah mencari..
    kadang2 tu dj radio Klasik fm ade main lagu tu…

  126. ayie berkata:

    slm smua..tmpg tnye lagu duet yantzen ( rse2nya lah suare cm die) bersama pnynyi wanita.ade radio sinar siar ..tp xthu lirik..

  127. fieza zza berkata:

    salam..
    nak tanya ni..sape yg nyanyi lagu ni..lagu ni dah lama.

    (lebih kurang mcm ni liriknya..)
    “seharus kau tahu betapa kumerindu kekasihku..
    punya hasrat diminda utk hidup bersama..
    pabila kau tiada..
    masa berlalu jua aku tiada berdaya..biarlah kurasa..
    seharusnya kau tahu betapa kumerindu…”

    tolong cari ye!!

    • mat4nirat4nira berkata:

      A To Z – Darjat

      Beza antara kita
      Rupa darjat dan harta
      Sudikah kau terima

      Bukan niat di hati
      Betapa kumerinduimu
      Hati dan naluri

      Seharusnya kau tahu
      Betapa kemerinduimu
      Kekasihku…

      Punah hasrat di minda
      Untuk hidup bersama

      Pabila kau tiada…

      Masa berlalu jua
      Aku tiada terdaya
      Biarlah kurasa…

      Seharusnya kau tahu
      Betapa kemerinduimu
      Kekasihku…

      Maafkan diriku ini
      Tiada rela jua jadi begini
      Tika cinta kian bersemi
      Oh relakanlah kupergi…

  128. Tanpa Nama berkata:

    assalamualaikum , tumpang tanya . pnyanyi mna yang nme dia ade shah depan atau belakang tahun 80an , boleh saye tahu nma dia ape , dan dalam lagu dia tu , ade sebut bulan

  129. Tanpa Nama berkata:

    mintak tlg crikan lagu liriknya lbh kurang camni “mencintaiku..cuma pada nama “..pastu x ingat dah..
    tlg carik ye ..tq..:)

  130. Nicki berkata:

    “(3) Era 80an | Nostalgia Lagu-Lagu Melayu” honestly got me personally simply addicted
    with ur page! I reallywill certainly be back again more often.
    With thanks -Anthony

  131. Sinnoumena berkata:

    Dapat nma artis atau tajuk lgu search ja kt sni..lgu zaman datok nenek kita pn ada kt sni haha..

    http://m.general-files.com

  132. Tanpa Nama berkata:

    Assalamualaikum nk mintak tlg ni..blh tlg cari kan lagu liriknya starting die mcm ni..”bila hatiku ini ku terbayang wajahmu,resah sungguh dikalbu mengenang kisah lalu”… pastu tengah2 die mcm ni “air mata berlinangan sedu-sedan tak tertahan…oh kekanda ku menunggu oh hadirlah kekasihku”…penyayi perempuan zaman 80an kalo xsilap..tajuk pun xtau lirik ingat2 lupe..mohon pertolongan

  133. Assalamualaikum..

    Nak minta tlng cari lagu nih.lagu ala2 keislaman…perempuan yg nyanyi…

    bila kau jauh….hilang cahyamu…
    hidupku resah…tanpa sinarmu….
    tiada selainmu…yang memahamiku…
    tiada sepertimu oh kekasih…
    yg mengasihiku ini…merasakan…kebahagian yg nyata…
    walau ku tempuhi rintangan…

    akan ku harunginya3x….

    mohon pertolongan.
    TQ.

  134. Arman berkata:

    Assalamualaikum En.Admin.
    Pagi tadi 08hb Mac, Sabtu dlm pukul 7.30 – 7.45 pagi sy ada tdengar satu lagu kat Sinar.fm. Sempat tangkap rangkap akhirnya :

    “Bersamamu kukehilangan teman, terjejas tali persaudaraan….kiranya hanyalah pengganti….” tamat.

    Ciri2 lagu :
    1. Penyanyi lelaki, x pasti solo @ berkumpulan.
    2. Vokal seakan2 Nassier Wahab. Vokal lelaki yang smooth, bukan suara parau / keras.
    3. Lagu berentak balada / pop dan lirik ala2 sedih.

    Sekian terima kasih bnyk2 atas bantuan.

    Arman.

  135. teruna_dara berkata:

    salam..
    nak tanye tau tak penyanyi or tajuk lagu nie..lirik
    lebih kurang cam nie…sempat ingat pendek je..

    …..ku bersyukur padamu tuhan..
    kita masih ada jodoh…

    boyband 80-90an..dengar dlm cte galaksi 23/3/13….
    anyone can help please..dah try youtube n google tp x jumpe…
    TQ

  136. hasrin@daniel berkata:

    Tlg sy.. Ada sesiapa tahu lagu wanita ada duet sikit dgn lelaki… ” cuma dari kejauhan… Ku masih mencuri pandang… Menitis air mata ku… Terkenang diri mu… Rindu…. Sedangkan engkau…. Terkenang …… ” ada tak yg tahu ini lagu…. Tqvm

    • mat4nira berkata:

      Rohana Jalil – Jauh Terkenang

      inginku turut jejakmu
      namun hanyalah bayangan
      ingin ku mengadu
      tapi pada siapa
      yang sudi mendengar

      telah pun aku mencuba
      membuang jauh rinduku
      semakin ku cuba
      semakin tersiksa
      tidak berupaya
      aku dibuatnya

      jauh terkenang
      hilangmu sekelip mata
      jauh terkenang
      kau bukan milikku lagi
      ke manakah harus
      aku lemparkan
      sepulau rindu
      selaut kasih
      segenggam dendamku

      cuma dari kejauhan
      ku mampu
      mencuri pandang
      menitis airmata
      terkenang dirimu

      rindu
      hanya seorang
      sedangkan engkau
      sudah berteman
      terkenang
      juga ku seorang

  137. beny prayudi berkata:

    Tlong sya…lugunye duet sikit….
    “dapat ku pastikan apa yang kau pinta sekadar rasa pelipur rasa untuk sama seia sekata”….

  138. sha berkata:

    salam sy nk.download lgu lama ni.penyanyi nya wanita xtau.nm.lirik lagu mcm ni..Kuterkenang diwaktu berdua..corus mcm ni..Selagi hayat masih ada..hanya dia dan aku bersama…

    • mat4nirat4nira berkata:

      HASLINDA – SEHATI SEJIWA

      Kita memang dijodohkan bersama
      Sehati serta sejiwa
      Walau esok atau akhir nanti
      Kita telah ditakdirkan bersama-sama

      Wahai kekasih bersabarlah menempuhi dugaan
      Kita sedaya telah berusaha untuk berdua
      Tapi selagi ada jurang terpisah
      Impian kan musnah kita masih ada cara untuk
      Leraikannya

      Kita jatuh cinta bukan kerna paras rupa
      Atau harta benda yang diidami manusia
      Seharusnya kita bersyukur kepada tuhan
      Kita mengecapi bahagia selagi hayat ada

      Hanya engkau kekasihku hanya aku kekasihmu
      Dengan satu rasa dalam dua jiwa
      Kita ditakdir bersama

  139. Minah lagu berkata:

    Sene mok cari senarai lgu 80an oh

  140. anneshqyn berkata:

    Hai..nk tya taw x lagu nie..chorus dia l bh kurang cm nie..Tidak kumenduga ..khayalan…sinar FM selalu siar lagu ni..tlg ye..Tq

  141. anne berkata:

    Nk tau lagu nie..tpi x ingat Nama penyanyi..chorus..salah siapa awan berlalu di senjakala jiwa meronta.

  142. Tanpa Nama berkata:

    Sa,am sy nk tanya tajuk lgu ni (selamat jalan wahai kekasihku cinta kita cukup sampai disini selamat jalan pujaan hatiku ku tak mampu untuk mengejar)

  143. amir berkata:

    Salam..sy nk tanya tajuk lagu ni (selamat jalan wahai kekasihku cinta kita cukup sampai disini selamat jalan pujaan hatiku ku tak mampu untuk mengejar)

    • mat4nirat4nira berkata:

      Cinta Kita Berbeda – Saleem

      sudahlah sampai di sini
      tak usah di teruskan lagi
      andai di paksakan hanya menyiksakan
      cinta luka..

      kini aku pun merasa sikap mu telah berbeda
      berapa lama ku rasakan
      sakit hati ku yang mendalam
      masih ku bertahan dalam kepedihan bersendirian

      harus aku putuskan
      jangan sampai luka berpanjangan..

      lelah sudah mengikuti mu
      tak pernah mengerti aku
      sebenarnya apa sebabnya begitu sulit memahami mu..

      selamat jalan wahai kekasih ku
      cinta kita cukup sampai di sini..

      selamat jalan pujaan hati ku
      ku tak mampu untuk mengejar ingin mu
      usah di sesalkan dalam hati cinta kita berbeda

      lelah sudah mengikuti mu
      tak pernah mengerti aku
      sebenarnya apa sebabnya begitu sulit memahami mu..

      selamat jalan wahai kekasih ku
      cinta kita cukup sampai di sini..

      selamat jalan pujaan hati ku
      ku tak mampu untuk mengejar ingin mu
      usah di sesalkan dalam hati cinta kita berbeda..

      sudahlah sampai di sini
      tak usah di teruskan lagi
      andai di paksakan hanya menyiksakan cinta luka

      kini aku pun merasa sikap mu telah berbeda

  144. ain berkata:

    Siapa pernah dengar lirik nie….
    Entah mengapa setelah aku lihat wajahmu
    Hatiku rasa berdebar – debar tidak menentu
    Bagaikan ada sesuatu yang bergelora
    Dan lalu entah mengapa aku pun jadi rindu padamu
    Haruskah aku berterus terang pada dirimu
    Atau haruskah aku pendamkan perasaan ku
    Harus kah ku berterus terang pada dirimu…
    Tapi hatiku bimbang kiranya engkau tidak mengerti
    Salahkah ku menyinta kiranya itu keyataannya
    Salahkah ku merindu kiranya itu perasaanku…
    Sampai bilakah harus ku pendam rindu padamu
    Terbayang bayang wajahmu sayang diruang mata
    Oh ingin aku nikmati cinta darimu dalam diamku….

  145. rocky de vibratore berkata:

    Asslkm Yop!
    1. Teman udoh carik satu Uganda & Mongolia site yang ade lagu:
    (i) “Janji” (Streetslights, 1981) – sedap gile lagu nih, Roslan Iman punya buoh tangan; &
    (ii) “Tiada Sesempurna mu” (X Factor)

    2. Teman bukan nok tau tajok lagu ke apekename hok nyanyi tapi nok tau SITE mane hok ade due2 lagu tu? jenuh Bangla hok kat flet ni pun tulon carik dok jumpe di kampung deme.

    3. mekome2 sume kalu dengor due2 lagu ni, gerenti dok lalu nok dengor lagu2 eddie hamid

  146. Tanpa Nama berkata:

    sebuah lagu duet…. tak ingat sapa yang nyanyi…
    mengapa kau putuskan cinta yang telah lama kita bina bersama
    bukan ku lakukan kerana kata hati pada mu kekasih
    namun apa daya ku….

  147. Tanpa Nama berkata:

    nak Tanya.. apa tajuk lagu yang liriknya mcm ni?
    ……..Jawablah jika jodoh kita tiada dan kita tak pernah sengketa..
    Moga engkau berbahagia.. disampingnya..

  148. nure berkata:

    sapa tau lagu ni, lirik camni….kau yang aku sayang, engkau yang menghancurkan warna-warna cinta…..lebih kurang camtu lagunya, lagu lama tapi tak tau apa tajuk dan siapa penyanyinya.

  149. Tanpa Nama berkata:

    Salam…tau x tajuk lagu ni..
    (p)adakah buah hatimu
    (l) ada…ada..
    (p) siapakah namanya
    (l) kamu..kamu..kamu…

    lebih kurang macam tu lah liriknya..Tq..

    Tq

  150. Isma hidayati berkata:

    No coment

  151. Tanpa Nama berkata:

    saya ingin download lagu ini,tapi tak tahu judul nya.lirik lagu nya kira2 begini.surat dari mu yg kau kirim kan telah ku terima diminggu yg lalu… dst

  152. applemint berkata:

    salam ade sape2 tau x lagu nh tajuk pe n ntah brape puluh an..
    “satu ketika..ku bertemu dengan dia gadis ayu..dan bersemi cinta yang suci..aku dan dia sekian lamanya bahagia..tapi kini gadis yang ayu..setelah dia pergi meninggalkan ku..bahagia..tiada lagi..kini hidupku diteman nan sepi.sungguh sepi..
    duniaku kini tiada bererti tanpa belaian kasih sayangnya..hari demi hari makin ku menjerit memanggil nama nya agar dia kembali..”
    tq…:)

  153. Darman berkata:

    Lagu tahun 80 emang ashoi

  154. mic berkata:

    para sahabat pecinta musick. mohon di bantu.. sy cari lagu slow rock yg kalau tdk salah lirik awal nya. “lama ku pendam rasa rindu…… yg ada di dalam hati mu…… hari-hari berlalu ku terus menunggu……….” lirik seterus nya sy lupa. kalau ada yg tau….mohon bantu. siapa nama penyanyi dan apa judul lagu nya. thanks……………

  155. Shahman berkata:

    Salam…tringat satu lagu kelakar zaman kecik2 thn 80-an dulu..lagu die pasai laki ni jumpa dgn gadis dr lain2 negeri..yg part paling ingat die jumpa dgn gadis perak…pastu die cite ari2 mkn sambal belacan dgn tempoyak….kome rase bagai giler…klu ada sapa yg tau….lirik mmg tak ingat langsung la…tq..

    • mat4nirat4nira berkata:

      OTD – MENCARI PASANGAN

      Kali pertama ku kenal dgn gadis Tanjung
      Itulah gadis buat saya selalu bingung
      Kalau ke pasar selalu memakai sarung
      Sayang sedikit masakannya
      Kari, kari, nasi kandang, papadom
      Skali skala kena teh lambung

      Kali ke dua ku kenal gadis N9
      Itulah gadis sama saya sangat sepadan
      Kalau ke pasar selalu berbaju minang
      Sayang sedikit masakannya
      Podeh kekodeh masak lomak cili api
      Ubek podeh tolan gulo

      Kali ke tiga ku kenal dengan gadis Kelantan
      Itulah gadis sama saya boleh tahan
      Kalau ke pasar cek mek molek nak berteman
      Sayang sedikit masakannya
      Kepok kekepok gulai darak sedak jugok
      Cik ubi celor cicoh budu

      Kali keempat ku kenal dengan gadis Perak
      Itulah gadis sama saya paling segak
      Kalau ke pasar leher2 nak bertekak
      Sayang sedikit masakannya
      Poyak tempoyak sambe nyo pucuk pegage
      Kome rase bage nak gile

      Kali kelima ku kenal dengan gadis Melaka
      Itulah gadis sama saya paling setia
      Kalau ke pasar selalu naik lembu kreta
      Sayang sedikit masakannya
      Caluk cencaluk sambal petai ulam raja
      Kali2 campur belacan

      Kalau begini ku tak mahu mencari lagi
      Hatiku sakit badan melengkung macam kuali
      Paling sukar sana2 sini mencari ganti
      Biar ku bujang sampai tua hingga ke mati (2x)

      Padan pun kome tu gate bebenor.
      Cukup laa takat sini aku takmo lagi dah
      Haiyo bendo eh kan sodap tu bang
      Ambo doh ghoyak ke demo
      Tak tahan aku be

  156. Freedom berkata:

    Bro2.. Nk mintak tolong cri lagu .. Tajuk n lirik tak tahu.. Tapi duet .. Lirik dia tahu sikit je .. ” hari ini kita pasti menang”

  157. Hyrie berkata:

    Sesiapa tahu tajuk lagu ni? dan penyanyinya?

    “tapi percayalah kata-kata daku
    cintaku padamu tak berubah

    kau tetap ku sayang oh sayang
    kau tetap ku belai manja
    kau tetap ku kasih kekasih
    jangan ragu ragu”

  158. Tanpa Nama berkata:

    Mnta tolong dong, apa judul nya dan siapa penyanyi nya. Lagu yg Lirik nya “Masihkah kau teringat padaku yg dahulu mengharap cintamu namun engkau Campakan diriku tapi ku tak mampu melupakan mu.. Cinta sungguh kejam mengapa kau pergi,,

  159. Tanpa Nama berkata:

    Saya mencari lagu yg liriknya , tercapaikah hasrat aku mencintaimu jaika anganku kau bawa pergi…engkau pergi bila aku sengsara engkau tanggis bila ku bahgia…

  160. Peristiwa dan Kenangan berkata:

    Salam … Mintak tolong carikan judul lirik lagu ni…dan penyanyinya ..Liriknya,” Ku sayangi diri mu, sepenuh hati ni, bahkan seluruh jiwaku ku peserahkan semua,,, semunya untuk mu, Masihkan ada lagi cinta ku di hati mu, masihkan ada lagi kesetiaan cinta mu yang tersisa untukku……. berilah daku kepastian, untuk ku jadikan pegangan,,, jangaku biarkan diriku menanti yang tak pasti…..

  161. erie berkata:

    Admin tahu tak lagu lewat 80 an atau awal 90 an kot tajuk kehadiran kot klau tak silap..penyanyi tak taula..aan kot ada ke penyanyi tu huhu..dah lama sy cari lagu yg lirik dia bunyi macam ni..kehadiranmu membawa sinar,diriku yang kesunyian..tanpa dirimu hilanglah pedoman diriku yang kau tinggalkan..tak pastila..tolongla bagi sy jawapan dan cari lagu ni

  162. Zam Saniha berkata:

    I nak sgt tanya, apa nama judul lagu dan siapa penyanyinya untuk lirik lagu berikut:

    Chorus:
    Apa yang terjadi ditakdirkan jua
    Dengan rasa syukur ku memeluknya

    Pinanganku itu telah diterima
    Cincin di jari menjadi tanda
    Cinta yang hampa telah terlaksana
    Kebahagiaan pula yang ku rasa

  163. Zam Saniha berkata:

    I pun ingin sama dptkn lirik lagu Zaiton Sameon judul Harapan Terbenam…

  164. Tanpa Nama berkata:

    saya cari judul lagu dan penyanyinya yg liriknya macam ni..
    Lelah aku berfikir
    akhirnya diriku di singkir
    walau pun benar kata mu ku insan terakhir

    jenuh jita merancang berdua kitakan ke gerbang
    sayangnya separuh jalan ku kecundang

  165. Tanpa Nama berkata:

    Salam… saya nak cari judul lagu slow rock wanita yg liriknya macam ni..

    Lelah aku berfikir akhirnya diriku disingkir
    walaupun benar katamu ku insan terakhir

    Jenuh kita merancang berdua kitakan ke gerbang
    sayangnya separuh jalan ku kecundang

  166. Pangeran Saujana berkata:

    Saya mau tanya tajuk lagu macam ni liriknya

    Lelah aku berfikir akhirnya diriku di singkir
    walaupun benar katamu ku insan terakhir
    jenuh kita merancang berdua kita kan kegerbang
    sayangnya separuh jalan ku kecundang

  167. Bams Arifin berkata:

    Assalamu alaikum wr wb,,, sungguh saya merasa terhibur sekali.
    Thank you bngt…

  168. Boy berkata:

    Kawan-kawan, saya dah lama mencari nie satu lagu, tajuk kerana cinta ke kerna cinta. Lirik dier tak ingat tapi chorus dier mula ngan kerana cinta. Penyanyi suara rendah cam boboy ke ezad exist. Harap boleh tolong. :)) suggest lagu pon jadi saya cuba dengar kalau sama. Yg penting dier bulan lagu medicine ngan penyayi dier lelaki zaman 80 atau 90 an. Terima kasih!

  169. Tanpa Nama berkata:

    kemana lagi akanku bawa rinduku kini smakin membara,
    terhalang jarak antara kita jauh di sebrag sana.
    ma’af gan mo nanya lirik lagu d atas judulnya apa dan penyanyinya siapa? thaks!

  170. khalim bin ali berkata:

    chorusnya ..dan bermulalah sinar cinta bermulalah cinta ..apa tajuk lagu tu eak!

    • mat4nira berkata:

      Cinta Bukan Ilusi – Awie

      Di sudut mindaku
      Resah yang mengganggu
      Telah ku lontarkan jauh

      Hadirmu kekasih
      Penyeri sukma
      Nan gemilang

      Dan bermulalah sinar
      Cinta sebenar cinta
      Bukan lagi ilusi
      Bukan khayalan mimpi
      Di persada naluriku
      Terpahat rasa syahdu

      Seiringan kita harung
      Layarkan bahtera
      Demi ikatan kasih murni
      Azimat suci

      Sederasnya gelombang
      Kita rentasi bersama
      Doakan setulusnya
      Moga di restu segala
      Seharumnya mewangi
      Di halaman syurgawi

      Luruhkanlah kisah lama
      Sejarah silam
      Kita semaikan benih kasih
      Azimat suci

      Dan bermulalah sinar
      Cinta sebenar cinta
      Bukan lagi ilusi
      Bukan khayalan mimpi
      Di persada naluriku
      Terpahat rasa syahdu

      Seiringan kita harung
      Layarkan bahtera
      Demi ikatan kasih murni
      Azimat suci

      Sederasnya gelombang
      Kita rentasi bersama
      Doakan setulusnya
      Moga di restu segala
      Seharumnya mewangi
      Di halaman syurgawi

      Luruhkanlah kisah lama
      Sejarah silam
      Kita semaikan benih kasih
      Azimat suci

  171. i tengah cari tajuk lagu yg lirik nya mula begini.
    urusan hati kau telah musnah ,bagaikan dedaunan kering, beruguran kebumi gersang menjadi sisa , dunia…
    desakan pengaruh barah ,telatar di jalanan

  172. ryuichi kyouyama berkata:

    as salam
    saya nak cari lagu kasih sayang tapi tak tau sapa penyanyi nya
    lirik nya
    kasih sayng
    terlalu indag untuk dikenang
    selamanya
    takkan pernah ku buang

    • mat4nira berkata:

      Favourite’s Group – Kasih Sayang

      Kasih sayang terlalu indah untuk dikenang
      Selamanya tak pernah kau buang
      Kasih sayang tiada pernah kenal usia
      Tua muda akan menikmatinya

      Namun jangan engkau lupa
      Akan akibat masa nanti
      Engkau dapat menderita
      Kerana terlena rasa cinta

      Kasih sayang
      Terlalu indah dan mengasyikkan
      Yang membuat remaja
      Patah hati ohhh…

  173. pyjan berkata:

    Slm.nak cari lagu ni…tolong yer..lirik ni jer aku ingat.

    Type lagu:love song

    Dilaila…senyumanmu menarik hati..

    Help me. God bless u.

  174. Tanpa Nama berkata:

    Hehe

  175. Aning jayanti berkata:

    Cari lagu tajuk lupa,lirikny kutatap wajahmu kasih yang penuh dengan duka……

  176. muhammad syair berkata:

    saya nak minta tajuk lagu dan nama penyanyi. liriknya begini

    kutujukan laguku ini
    padamu oh kekasih hati
    jangan ragu atopun bimbang
    untukmu sayang

    kuciptakan laguku ini
    untukmu oh kekasih hati
    dikala engkau tlah menghilang
    dimalam kelam.

    thank’s buat semua

  177. muhammad syair berkata:

    buat kawan2 semua da yg tau judul dan penyanyi lagu ni

    kuturutkan kata hati
    hidupku kan bahagia
    kuturut kata saudara
    hidupku menderita

    satu diantara keduanya
    harus kujalani
    bulan dan bintang menjadi saksi
    kuturutkan kata hati

    tlg info buat yg tau lagu ni thanks

  178. Tanpa Nama berkata:

    nak cari lagu tajuknya lupa liriknya berilah daku kepastian untukku jadikan pegagan

  179. Anchiw berkata:

    Heu heu
    lagu jadul di dengerin lg nyantai mantap coyY

  180. shaiful berkata:

    Bole tau tak siapa yg nyanyi lagu ni lirik dia lebih kurang bergini ‘ diwaktu sunyi hati ku menangis melodi lagu cintaku Di waktu rindu ……… lebih kurang mcm tu lagu dia

  181. apex berkata:

    nak tau tajuk lagu nie n pnyanyi skali
    ni lagu duet thun 70 or 80an..
    usah kau bimbangkan usah kau ragukan
    kesetiaan ku terhadap mu…
    lbih kurang cmtu la…hihi

  182. nak thu tajuk lagu ni klau ada da lamw sy cari.

    ku sayangi dirimu
    sepenuh hati ini
    bahkan seluruh hidupku
    ku pasrakan cintamu
    jauh di seberang sana

    berilah aku kepastian..untuk ku jadikan pegangan..jangan biarkan diriku di sini..menanti yg tak pasti..siapa pun kan teluka, bila kasih tercinta jauh diseberang sana…

  183. Tanpa Nama berkata:

    tolong carikan lagu ni..lirik mcm ni

    Bila ku kenangkan
    rasakan terbayang
    wajah mu manis ku ucapkan
    cinta mu yang suci bersinar bak salji
    bagai putih awan
    semarak harapan
    di alam impian…

  184. Tanpa Nama berkata:

    Assalamualaikum nk mintak tlg ni..blh tlg cari kan lagu liriknya starting die mcm ni..”bila hatiku ini ku terbayang wajahmu,resah sungguh dikalbu mengenang kisah lalu”… pastu tengah2 die mcm ni “air mata berlinangan sedu-sedan tak tertahan…oh kekanda ku menunggu oh hadirlah kekasihku”…penyayi perempuan zaman 80an kalo xsilap..tajuk pun xtau lirik ingat2 lupe..mohon pertolongan

  185. deq are berkata:

    °°nak tahu siapa nyanyi lagu nie??°°

    Ku disini masih mencinta dirimu
    Ku disini masih mengharap kasih darimu
    Dapatkah kau merasakannya
    Apa ku rasakan

    Jauh sudah perjalanan cinta denganmu
    Jauh sudah kutempuhi jalan berliku
    Ku menunggu kehadiranmu kembali
    Ku tetap menunggumu

    Katakan sejujurnya dari hatimu
    Tak usah menyimpan perasaan malu
    Di sini ku selalu memaafkan kesalahan cintamu

    Ku harap kita kan bersatu kembali
    Seperti waktu yang pernah kita lewati
    Biarlah semua menjadi kenangan cinta abadi

    (Ulang dari rangkap 2-4)

  186. Norx Titanium berkata:

    Tolong aku carikan lagu nie…..
    Susah betul nak cari kat internet
    Nie lirik lagunya…….

    Ku disini masih mencintai dirimu
    Ku di sini masih mengharapkan kasihmu
    Dapatkah kau merasakannya apa yang ku rasakan
    Jauh sudah perjalanan cinta darimu
    Jauh sudah ku tempuhi jalan berliku
    Ku menunggu kehadiranmu kembali
    Ku tetap menunggumu

    Artist skali tajuk lagunya. Terima kaseh bebanyak…..

  187. Tanpa Nama berkata:

    ada yang tau judul lirik lagu nie
    reff:kukirimkan cahaya diatas dan berliku keyakinan di dada mengiringi langkahku

  188. Tanpa Nama berkata:

    salam
    nak tanya. ader tak yang tau tajuk n lirik lagu nie

    tunangan ku tinggi lampai orangnya
    tetapi cemburu
    kekasih ku tidak begitu tinggi
    tetapi baik hatinya

    keduanya aku sayang
    entahlah yang mana satu
    menjadi pilihan ku
    ku masih serba salah

  189. Tanpa Nama berkata:

    mas tolong cariin lagu lawas yang reffx
    hanyalah tuhan saja yang bisa menentukan semua kesabaran daku menantimu

  190. Tanpa Nama berkata:

    Salam, saya dah cari lagu ni dekat setahun, .. tapi tak tahu tajuk.
    -Ingatlah si Anak dara…….. Lepas satu satu, dara jadi mangsa.

  191. viki chandra berkata:

    , mas tolong caiin lagu ini mas kalu enggak salah lirick nya; entah apalagi yang kau harap kan dari ku sayang. entah apalagi entah apalagiyang kau ingin kan dari ku semua nya hanya tinggal kenagan yang membekas di hati ku yang luka ini reff masa indah dlu sayang masa yang paling indah kurasa ,tak mungkin terulang lagi waktu kau merenggut cinta ku,,,,,,,tolong ya

  192. Kudin berkata:

    Ada satu lagu tahun 1986 kot,bila chorus dia
    “Tapi tiba-tiba kau menbisu
    tiada lagi semesra dahulu
    sedih hati ini bila ku tahu
    kau menyintai teman baru mu
    Hanya ku pohon pada yg kuasa…”

  193. Sellie berkata:

    Salam,

    x tau sapa penyanyinya & tajuk lagu..puas cari x jumpa…lagu2 ni
    sering gak putar kat radio.

    1) lebih kurang camni: Kasih, nyanyikanlah lagu…cinta selamanya…
    jangan kau ragukan…kita berdua selamanya. (Rentak ala2 pop
    yehyeh sering putar kat radio klasik fm)

    2) baru tadi dengar…lagu ni kat radio sinar fm…ni aje yang sempat
    salin…huhu. ‘Oooo…Marilah, marilah bersamaku…kerana ku cinta
    kepadamu..kau idamanku’ (Rentak retro)

  194. Kudin berkata:

    Salam bang,
    tahun 1984,
    rangkap lagu dia
    “Tuliskan dalam diari
    lagu-lagu bahagia
    sambil duduk menatap
    wajah-wajah siapa,,,”

  195. Shahnon Mohamad berkata:

    As Salam,

    ada tak lagu Shahrin Bicara Tidak Sekata 1986?

  196. Awang berkata:

    Boleh carikan lirik d’atomic power_ sinar matamu

  197. Tanpa Nama berkata:

    salam

    dengar dalam radio klasik lagu ni..
    antara liriknya/lagu rancak

    kuhampiri si dia mata bertentang mata
    suaranya manja senyumnya mesra
    tak ku sedar ku beli semua bunga
    sejak itu ku sering bertemu si gadis ayu
    namun kini semuanya dah berubah
    apa daya hanya tinggal kenangan sahaja

  198. Juyurin Zahani berkata:

    Tahu tak tajuk lagu pertama kaza. Tentang aku seorang penghibur macam tu lah kot. Dah lama ayah saya cari.

  199. amri mustaffa berkata:

    saya sedang mencari satu lagu yang liriknya macam ni

    aku disini sayang masih sendiri
    kau disana kini sudah berteman
    aku dini menenti kau disana bermesraan
    mungkinkah tepat dugaan ku

  200. Tanpa Nama berkata:

    Aslmk?siapa yg sudah dengar lagu-lagu rock lama,okey Laguna rock lama berbanding dgn lagu rock baru mana yg paling mantap

Sila Komen/ Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,738 other followers

%d bloggers like this: