KRU – reKRUed (1993)

reKRUed

Dengo lagunya kat sini weh…

KATANYA

Walau dia mengakukan
Kau saja yang diperlukan
Kata cinta jadi ucapan
Tapi hanyalah mainan
Tak pernahkah kau sedar
Ataupun kamu mencuriga
Kepastian yang kau cari
Selama ini hanyalah samar
Seringnya mengucap cinta
Tapi ‘tuk kali keberapa
Cinta…baginya bagai lakonan saja
Percaya pada diriku
Kerna pelakunya ku tahu
Janganlah sampai tertipu
Dengan segala pujuk rayu
Walaupun terlihat riang
Hatiku tetap muram
Melihat kau bersamanya
Kau akan terpedaya

chorus:

Kata-katanya
Semanis mulutnya
Tiada kebenarannya
Kali berkali ku cuba terangi
Dia permainkan hatimu

Cubalah dikau terima
Kenyataan yang jelas benar
Sebagai ganti daripada
Terus mengaburi mata
Namun masih kau percayai
Kata-katanya ini
Biar sudahku berkali
Menerangi situasi
Apa yang ada padanya
Sehingga kau tetap setia
Dan lenyap apa yang nyata
Walau tahu segalanya
Dengar… buka
Bukakanlah matamu
Fikirkanlah sebaiknya
Agar tidak kau terkecewa

Walaupun terlihat riang
Hatiku tetap muram
Selagi kau bersamanya
Kau akan terpedaya

repeat chorus

Tu ne peux pas zoir
Qu-il n-est pas serieux

Lagu: Yusry
Lirik: Norman

Kredit to Mr. Ridhwan

17 Responses to KRU – reKRUed (1993)

  1. Inaz berkata:

    salam…

    terima kasih kerana kongsi lagu nie..memang lagu favourite saya dari album reKRUed…boleh tak email lagu nie ke saya…terima kasih…

  2. mark edison berkata:

    yess.. thanks.. one of my fav song. semua lagu dalam album ni memang semua best.. inspiring music. revolusi music KRU.. sweet old memories 93-94

  3. rochie berkata:

    hi..bole x email kat saya lagu u make my day yg duet dgn seha tu..tq

  4. didi kruz berkata:

    best…KRU the real rap group….”KRU is wild with the new rap style…”

  5. amylia berkata:

    rahmat boleh tak saya nak lagu ni.

  6. amylia berkata:

    tq rahmat send lagu kru katanya.

  7. Rozi berkata:

    Inilah album yg membuatkan KRU popular. Sy sangat meminati album ini. pada sy ini adalah album KRU yg terbaik. Muziknya pd masa itu mendahului pesaing dalam industri muzik tanahair…rindu sgt kat zaman2 tu..go KRU go KRU..huhuhu..

  8. fazli berkata:

    salam kpd sesape yg bkenaan..mcm mna nk shared untuk bt mp3 lagu ni?

  9. one berkata:

    macam mana nak download??

  10. Eriey Joe berkata:

    kat mana ade link yang masih valid lagi?? kalau emailkan lagu ni boley tak??? dah lama cari lagu ni… plzzz……

  11. Abirul Awang berkata:

    mintak tolong send lagu nie

  12. Tanpa Nama berkata:

    Leh x sent lagu ni kt sy

  13. faza berkata:

    harap dpt send lagu ini kat email sy…sy sgt bharap.bnyk kli da cuba

Sila Komen/ Leave a Reply

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,715 other followers

%d bloggers like this: