KRU – reKRUed (1993)

reKRUed

Dengo lagunya kat sini weh…


KATANYA

Walau dia mengakukan
Kau saja yang diperlukan
Kata cinta jadi ucapan
Tapi hanyalah mainan
Tak pernahkah kau sedar
Ataupun kamu mencuriga
Kepastian yang kau cari
Selama ini hanyalah samar
Seringnya mengucap cinta
Tapi ‘tuk kali keberapa
Cinta…baginya bagai lakonan saja
Percaya pada diriku
Kerna pelakunya ku tahu
Janganlah sampai tertipu
Dengan segala pujuk rayu
Walaupun terlihat riang
Hatiku tetap muram
Melihat kau bersamanya
Kau akan terpedaya

chorus:

Kata-katanya
Semanis mulutnya
Tiada kebenarannya
Kali berkali ku cuba terangi
Dia permainkan hatimu

Cubalah dikau terima
Kenyataan yang jelas benar
Sebagai ganti daripada
Terus mengaburi mata
Namun masih kau percayai
Kata-katanya ini
Biar sudahku berkali
Menerangi situasi
Apa yang ada padanya
Sehingga kau tetap setia
Dan lenyap apa yang nyata
Walau tahu segalanya
Dengar… buka
Bukakanlah matamu
Fikirkanlah sebaiknya
Agar tidak kau terkecewa

Walaupun terlihat riang
Hatiku tetap muram
Selagi kau bersamanya
Kau akan terpedaya

repeat chorus

Tu ne peux pas zoir
Qu-il n-est pas serieux

Lagu: Yusry
Lirik: Norman

Kredit to Mr. Ridhwan

14 Responses to KRU – reKRUed (1993)

  1. Inaz berkata:

    salam…

    terima kasih kerana kongsi lagu nie..memang lagu favourite saya dari album reKRUed…boleh tak email lagu nie ke saya…terima kasih…

  2. mark edison berkata:

    yess.. thanks.. one of my fav song. semua lagu dalam album ni memang semua best.. inspiring music. revolusi music KRU.. sweet old memories 93-94

  3. rochie berkata:

    hi..bole x email kat saya lagu u make my day yg duet dgn seha tu..tq

  4. didi kruz berkata:

    best…KRU the real rap group….”KRU is wild with the new rap style…”

  5. amylia berkata:

    rahmat boleh tak saya nak lagu ni.

  6. amylia berkata:

    tq rahmat send lagu kru katanya.

  7. Rozi berkata:

    Inilah album yg membuatkan KRU popular. Sy sangat meminati album ini. pada sy ini adalah album KRU yg terbaik. Muziknya pd masa itu mendahului pesaing dalam industri muzik tanahair…rindu sgt kat zaman2 tu..go KRU go KRU..huhuhu..

  8. fazli berkata:

    salam kpd sesape yg bkenaan..mcm mna nk shared untuk bt mp3 lagu ni?

  9. one berkata:

    macam mana nak download??

  10. Eriey Joe berkata:

    kat mana ade link yang masih valid lagi?? kalau emailkan lagu ni boley tak??? dah lama cari lagu ni… plzzz……

  11. Abirul Awang berkata:

    mintak tolong send lagu nie

Sila Komen/ Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,726 other followers

%d bloggers like this: