(2) Era 90an

chet chebo.comEkekekekeke….Di sini teman muatnaik 6 lagu dari album KRYSTAL – BOOM BOOM BOOM keluaran EMI (MALAYSIA) SDN. BHD. tahun 1991. Layanzzzzz dan semoga terhibur hendaknya…

 

KRYSTAL – BOOM BOOM BOOM (1991)

176 Responses to (2) Era 90an

  1. auze berkata:

    SKALA jumpa lagi…

    info aku ..yob…..

  2. mat4nira berkata:

    Wokeyyy….no hal punyer…..

  3. atei gp08 berkata:

    salam..tahniah le kerana mewujudkan laman web ini.dulu teman rase sunyi,tapi sekarang selepas teman bukak dgor lagu2 yg ade di dlm laman web ini,teman rase terhibur..macam2 ade!!!

  4. remy berkata:

    tahniah yobbb….

  5. mat4nira berkata:

    Hehehe…tq remy….harap terhibur….

  6. one-mtar berkata:

    tahniah…le mat!!
    aku teringin nk build up blog aku n nk mintak ko guide k…jgn tk dtg ahad ni k.

  7. mat4nira berkata:

    Hehehe…. ahad nie sure wa datang…

  8. assalamualaikom….

  9. shahieda berkata:

    salam..bole post kn smua lagu kumpulan utama :D thnks.

  10. mimey berkata:

    2 je??
    ckit nyer..
    agk2 lah an..
    tat kdai cd ade lgu2 ni ta ?
    nak cri n bli..
    of kos !
    =>
    coz sgt minat wlu un di usia muda..
    coz mendpt galakan ibu dan bpe.
    coz deme un dongar jgk !
    jd,ank deme un layan jewp lah..
    ye,dak?
    hahahahaaa !
    =D
    teman un dr perak.. !
    ckp perak sgt tahu..
    “PERAK”
    haha..
    loyer ckit je……..

  11. mat4nira berkata:

    :P Hehehe, layanzzzzzzzzz….

  12. mat4nira berkata:

    Salam Liza, moga2 terhibur….

  13. alissa berkata:

    sedap nyer lagu yer…]
    baru jupe..hok sining,,
    amboh g lain oh…
    nok dgor sining jer~!!

  14. alissa berkata:

    tumpang tanyee..]slam unplugged tak dok ker,,
    lm ga tggu nih~!!

  15. leya berkata:

    lyan gler lagu menaroh harapan ny..feeling nye..

  16. norm berkata:

    sapa tau sapa nama penyanyi n tajuk lagu nie..saya taip mana2 part yang saya ingat jer..penyanyi peremuan nie, ra 90an klu yak salah..

    engkau masih ku sayang, sayang seperti dulu
    cinta mu di hati ku masih seharum dulu
    ……….cintamu di hati
    sentiasa wajahmu bermain di mata
    betapa indahnya cinta engkau dan aku
    tak mungkin ku lupakan

    apapun terjadi
    kau tetap ku cita
    kerana cintamu abadi di hati ku
    alangkah indahnya……….
    kerana kau kekasih ku…

    lebih kurang cmtu la lirik lagu dia…
    klu sapa2 tau..pls find for me..

  17. norm berkata:

    thnx a lot bro…lama dh cari lgu nie..nnt nk sedut…hehehe

  18. musauwil berkata:

    ha..’)(:(:(:(:():)(:(ag nk komen skt ni psl lagu awie asl x de

  19. musauwil berkata:

    salam uwt kah zaiton samion uwt ag rindu bila ag dgr lagu akah

  20. piee berkata:

    wahh bro!ni lah website yg kucari2,lagu2 melayu!haha thanks rajin benar buat blog nih..

  21. bilharzia... berkata:

    yup,da lagu kumpln S.O.S x?…dalm intrnet stkat ni juz jmpa 4 buah ja…
    1 lg, leh tlong up albm melati putih drpd jessica?…

  22. bilharzia... berkata:

    ‘biarpun kabur, aku kan tetap, bangkit kembali, dari buaian, mimpi, ngeri.’ ‘sinar terang yang aku cari, bukan api membakar diri’…
    tau x lirik lagu kumplan n tajuk ape ni?…

  23. iskandar shah berkata:

    ada sape2 ingat lg x kat artis Melati yg tajuk lgnye Pak Balik Pak…….????????

  24. pain berkata:

    lagu kumpulan ilusi ada tak? kumpulan ni popular juga dulu-dulu

  25. cecibococo berkata:

    salam.. bro nak tya ada sapa2 span lagu emma album KECIL TAPI PEDAS.

  26. zjj@b berkata:

    nak minta tlg cari liril lagu ‘menangis dalam hujan’ blh ka?

  27. nua berkata:

    lagu kamus asmara dari mercury tak ada ker????????????

  28. olan berkata:

    Halo…
    ada sapa-sapa tau ker tajuk lagu dan penyanyi lirik lagu ni

    Ombak laut..
    sering datang dan pergi..
    memukul pantai
    dengan rela

    Dulu kita…

    dah tak ingat yang lain

    tolong la cari ye

  29. zahari berkata:

    akum suma leh join xxxxxx……………??

  30. ab berkata:

    layan baaaa……aper kira

  31. fareezundertaker real xpdc berkata:

    bro wa fareez undertaker

  32. fareezundertaker real xpdc berkata:

    wa punya band yg sblum real xpdc…heavens boys

  33. Kim berkata:

    Salam…


    Sent on a phone using T9space.com

  34. kNZAM berkata:

    angin malam angin malam rindu, katakan pdanya
    Jiwa resah- jiwa resah gelisah

    Siapa ingat lirik nisaper nyanyi

  35. IntanAyu berkata:

    sape2 ade lagu ni kapilla-tebarkan layar cinta x??
    bes lgu ni lame x dgr..puas cri xjumpe2 lg ni….pleaseee….:-)

    • mat4nira berkata:

      Insyaallah nnti saya uploadkan. tk

      • jay berkata:

        ade sesape tau tak lagu ni..
        akhirnya..engkau berlalu pergi
        tanpa kau memikirkan aku di sini
        kerana ramah tamahnya dan fikiran
        kau mudah mendengar hasutan
        dari insan yg sering membenci diriku
        hancurlah semua impian yg kusimpan selama ini
        hidup denganmu..

        lebih krg camni la lagu dia, female singer.
        tp xtau sape n xtau tajuk lagu
        huhu tolong ye sy dah lame cari lagu ni tp xjmpa huhu tengkiu bebyk.. :)

      • Tanpa Nama berkata:

        tajuk lagu tu kekasihku menyisih, penyanyinya haida. lagu ni tahun 1994

  36. Fahry berkata:

    Aq mu tnya bsa mnt lgu2 nostalgia/knangn .

  37. cikjiha berkata:

    sapa tau pnyanyi lagu ni..bila kesunyian ku dendangkan lagu sekadar mengisi kekosonganku,bila bersama ku mampu tersenyum menyembunyikan sebak pilu..

  38. Jijie Waja berkata:

    salam…boleh join????

  39. Jijie Waja berkata:

    nak tanye ni,mat taw x lagu kumpulan mana ni ” WALAU ENGKAU TIADA DI SISIKU,HATI INI MASIH MENGHARAPKANMU, WALAU HILANG JAUH DARI PANDANGAN, PAYAH AKU LUPAKAN….

  40. sue berkata:

    sue nak tanye tuannye web de tak semua album lagu2 azmeer tahun 1993

  41. troy berkata:

    aku dari indonesia ,… bisa tanya nnga group malaysia tahun 90 an yang nyanyikan lagu kayak unplluge,..hanya dengan gitar saja….

  42. Kimie Zakaria berkata:

    Salam.. Nak tanya tajuk lagu ngan penyanyi asal lagu I Dont Belong Here dari Cromok.. Lagu tu lagu melayu lama.. Cuma tak igt dah..

  43. Fajar berkata:

    Mmang lh lagu malaysia ni bezt sngt. Walaupn aq ni orng indonesia, but i pun prnah brsekolah kt Sabah.

  44. Sharizan Baharin berkata:

    Blh tk kluarkn kaset wali brulh best dgrnya. tk jemu smpai bila2..gua caw dulu ingat tu mesti kelurkn kaset walinya kesian lah sya…..####*******@@@&&&&&&………….

  45. Tanpa Nama berkata:

    salam saya cuba cari lagu kerana rindu nyayian adliena tahun 1994

  46. dory berkata:

    salam…

    sape tau ini lagu ape…bzaman dah sy cari lagu ni…x jumpe2..

    ku digantung tak bertali
    ku dilepas tak bersaksi
    mungkin ini ujianku menguji sesabar mana hatiku

  47. Tanpa Nama berkata:

    AKU YANG NYANYI LAGU NI 8 TAUN LEPAS DALAM BILIK AYOR

  48. winnie gude berkata:

    Sapa tau sapa pnyanyi lgu ni,I taip mna2 yg ingat je le.. Indah seri warna hidup ini..Tiada ternilai tak terbanding,Merah jinga cinta ku maya ciptaan mu..Akan kita layarkan bersama…..Em,tu je lh yg ingat…..Sapa tau,tlg g tau ye…Penyanyi n Tajuk lgu tu ky…

    • mat4nira berkata:

      Ni lagu Fahrenheit – Mahkota

      Indah seri warna hidup ini
      Tidak ternilai tak terbanding
      Merah jingga cinta ku
      Maya ciptaan mu

      Akan kita layarkan bersama
      Menempuh rintangan yang menanti
      Persada hidup kita
      Alam nyata pasti

      Kita jalan bersama
      Kita nikmati di sana
      Jauh dari segalanya
      Ke mahkota tercipta untuk kita rasa

      Sambutlah tangan ku ini kekasih
      Bawalah bersama… oh sayang
      Akan ku ungkapkan
      Abadi selamanya

      Bersama keyakinan yang ada
      Akan ku lontar jauh ke sana
      Itu pasti nyata
      Sejahtera… akhirnya

  49. MVyner berkata:

    kita semua ttanya2 nie…aku nak tambah lg ptanyaan. ada ssiapa yg tahu lagu awal tahun 1990an, liriknya ada berkaitan spt di bwh ni:-

    musim cinta..
    yg lama_____tinggal sisa hampa

    chorus:
    entah mengapa hatiku ttanya,
    dimana silapnya. hingga kau tiada,
    semuanya semakin _____kini kau dari sisi,
    yg__________haruman cintamu dulu

    brigde:
    bilalah semusim cinta,
    menjadi______yg bermakna…

    aku puas cari lg ni tp x jumpa2. dah la lagu ni sgt jarang dimainkan. sbb time tu lagu hasnol laguku untukmu yg tgh POP. paling rumit tak tahu tajuk dan penyanyinya. dah cuba tajuk “musim cinta” tp balik2 lagu iwan yg kluar. jenis musik lagu ni ala2 musik Dato’ Leonard Tan dan Shahrizan.mungkin penyanyi solo. dah cari kat senarai lagu Dato’ Leonard Tan dan Shahrizan tp negetif. tolong bantu bg yg tahu lagu ni. terima kasih

    • Tanpa Nama berkata:

      Silau mentari meyuluh dlm kegelapanku mencari kemana hilang arah nak kutujui

      • Tanpa Nama berkata:

        en/cik Tanpa nama,

        lirik yg en/cik bagi tu adalah

        Kumpulan: Spring Ft panji
        Tajuk: kasih yang tak pasti.

    • Tanpa Nama berkata:

      Musim cinta,
      Penuh dengan warna-warna bahagia,
      Akan itu bersamamu

      Malam ini, mengusik kembali rindu di hati sepi,
      Membawa jauh semalam yang pergi,
      Melupakanmu tak semudah itu

      Entah mengapa hati bagai tertanya
      Dimana silapnya hinggga kau tiada
      Semuanya semakin jauh kini
      Kau dari sisi
      Yang ada rindu haruman cintamu dulu

  50. naim berkata:

    assalammualaikom….

    tumpang tanya sesiapa yg tau lirik/lagu ni…intonasi lagu dia mcm raggae2 sikit

    “muka dia cantik punya daya penarik…..”

    TQ

  51. Nursyuhada berkata:

    SILAU MENTARI MENYULUH DALAM KEGELAPANKU… DISEPANJANG TITIAN ARASKU MENCARI KEMANA HILANG ARAH NAK KUTUJUI…MELANGKAHKU…IKATAN TALI YG LALU TERPUTUS DIHIRIS SEMBILU…BIARPUN SUKAR DISAMBUNG NAMUN KAU PASTIKN MENGERTI KASIH..,PUDARNYA SERI DUA PURNAMA…TOLONG CARIKN TAJUK LAGU DAN PENYANYINYA SIAPE?TERIMA KASIH.

  52. Jumaniah berkata:

    Best… suka dengar.. lagu2 lama g2.. lama x dengar.. menghiburkan.. susah nak cari.. tahniah kerana mewujudkan laman ni.. suka sangat..
    Cadangan :best gak klu dpt download lagu utk jadi ringtone hp..

  53. sanusi sam's berkata:

    lirik lagu membelai cinta ade??
    nyanyian kumpulan UTAMA ..

  54. Nursyuhada berkata:

    TaHU TAK TAK TAJUK LAGU NI?,peNYANYI DUET EDDIE HAMID&SITINORDIANA.LIRIK LEBIH KURANG MCM NI…Sayangnyaku kpdmu hanyalah Tuhan saja yg tahu…dan hati ini sering bkata hanyalah engkau yg kusyg…MCM TU JE YG INGAT!SEKIAN KERJASAMA ANDA DIALU-ALUKAN DAN DIDAHULUKAN DGN UCAPAN TERIMA KASIH.

  55. Nursyuhada berkata:

    TAJUK APE LAGU INI,PENYANYINYA JAMILLULHAYAT,LIRIK LEBIH KURANG MCM NI…Sekuntum haruman hadiahmu dimlm terakhir…bunga…MCM TU JE LIRIK YG INGAT.HARAP DPT TOLONG.TERIMA KASIH.

    • mat4nira berkata:

      Mawar Putih Tanda Perpisahan

      Sekuntum Haruman Hadiahmu
      Di Malam Terakhir
      Bunga Mawar Yang Putih
      Tanda Hati Bersih Suci Mewangi

      Kedinginan Malam
      Seolah Mengerti Perasaan
      Dua Insan Bertemu
      Dalam Sendu

      Pergilah Kandaku Sayang
      Pergilah Nyawa
      Dinda Tetap Menanti Penuh Setia
      Demi Ibu Pertiwi
      Perjuangan Kanda
      Dinda Doa Sejahtera
      Dan Berjaya

      Pilu Sebak Dada
      Meninggalkan Dinda Bersendirian
      Namun Aku Berjanji
      Engkau Dewi
      Sanjungan Dijiwaku

      Bunga Mawar Putih
      Tanda Semangat Perjuanganku
      Kanda Cuma Berdoa
      Moga Cita Menjadi Kenyataan

      Pergilah Kandaku Sayang
      Pergilah Nyawa
      Dinda Tetap Menanti Penuh Setia
      Demi Ibu Pertiwi
      Perjuangan Kanda
      Dinda Doa Sejahtera
      Dan Berjaya

      Dari Riak Pandanganmu Yang Sayu
      Aku Tahu Kesedihanmu
      Aku Jua Rasa Terkilan Dihati Namunku
      Pendamkan Dijiwa
      Senyumlah Sayang Buat Azimat Kanda
      Semoga Sepikan Terhibur
      Semoga Sepikan Terhibur

  56. zul berkata:

    ada tak lagu idda-oasis sahara ???

  57. Abadi melayu boy berkata:

    Tak kan hilang melayu di bumi.ayo anak anak melayua mari kita dukung musik melayu malaysia

  58. hasim matra berkata:

    Saya mau cari lagu :
    1. Kau siapa hai gadis manis duduk sendiri tida berteman….
    2. Usah bergantung harapan pada angin lalu kelak merana badan dapat belum tentu…

    mohon informasi judul lagu tersebut dan penyanyinya. terima kasih.

  59. nazmi berkata:

    sapa tau lagu yg ad sebut nama izani..jnis slow rock klo tk silap..

    • Tanpa Nama berkata:

      sudah ku cari namun tak dapat juga laku dengan lirik : kau siapa hai gadis manis duduk sendiri tiada berteman
      dan
      Usah bergantung harapan pada angin lalu kelak merana badan dapat belum tentu……
      Siapa yang tahu lagu ni?????? help me

  60. NORA berkata:

    hai kwan2…ada sape2 ada lirik lagu mahligai cinta terlarang -a to z

  61. aswardi asliya zainuddin berkata:

    saya juga suka lagu lagu dari malaysia seperti lagu lagu siti nur haliza ,raihan kalau di indonesia banyak lagu lawas yang dirilis ulang apakah di malaysia juga seperti itu memang tak dapat dipungkiri yang bertahan lama malah lagu lagu lawas.

  62. Cipluk Gembira berkata:

    Aq suka tembng knanga

  63. raymond berkata:

    does anyone have the song “Atiek – cinta bukan rahsia”
    I love it
    could you please send the song or the song link to my email
    raymond_kotjak@yahoo.co.id
    Thank you very much

  64. zack faridzul faridzul berkata:

    best w00..

  65. Muharram berkata:

    Minta lagu

  66. d'Baz berkata:

    salam pagi jabat hati,lagu m’sia era 90 memang punya taring tajam

  67. Miesya berkata:

    Ada sapa2 tau lagu nie tak…
    Syg syg seribu syg
    Siapakah gadis jelita itu
    Senyuman nya menawan renungan nya memikat
    Siapa jua yg melihat pasti akan terpikat
    Inginku selami hatinya
    Oh syg seribu kali syg

  68. nur hidayah binti haris berkata:

    sedap juga hehehehe!!!!!!!!!!!…..(*;*)

  69. wenny Rosita berkata:

    Ade yg tau tak lagu ni : Masihkah ada lagi kasihmu terhadapku sayang, setelah aku pergi dengan tiada berpesan, maafkan aku sayang jika ku yang bersalah kasih, segala kesilapan terhadapmu,
    reff : kumasih menyayangimu kau tetap dihatiku biarpun kau membenci …

  70. syed abdillah berkata:

    lagu lame membuatkan kita mengigatkan masa lalu.

  71. lynn berkata:

    SAPE TAU LAGU NIH…SY DH LAMA CRI…penyanyinya berduet

    Andai sudah di takdirkan jodoh serta pertemuan, lautan api bukanlah penghalang…dalam bercinta harus ada jujur dan percaya..

  72. mat46 berkata:

    tolong cari lagu ni..aq tak tahu sangat lirik tapi time rancak camni ‘hari hari aku rindu’.perempuan yg nyanyi.aq dengar time majlis kahwin baru-baru ni.best betul lagu ni..tolong ek..

    • mat4nira berkata:

      Scorr-Hari Hari Aku Rindu

      Hari pertama kita mula bertemu
      Hari kedua kita membalas senyum
      Hari ketiga kau hubungi diriku
      Hari keempat rindu saling merindu

      Hari kelima kau bisikkan rahsia hati
      Hari keenam kasih kian bersemi
      Hari ketujuh kau ucap kata sayang
      Terjalinlah ikatan kasih sayang kau dan aku

      Hari-Hari aku rindu
      Tiap saat ku tatap potret mu
      Moga-moga kasih kita
      Kan direstui oh kekasih

      Hari-hari aku cinta
      Siang malam tebayang di mata
      Jangan-jangan hari esok ada yang terluka

      Berjanjilah oh kekasihku
      Berjanjilah padaku
      Dan ku jua sehingga kini masih mencintai mu
      Oh sayangku

      Mimpi-mimpi indah semalam
      Janganlah dihancurkan
      Tak ingin ku berpisah kasih dengan dirimu

      Hari pertama kita mula bertemu
      Hari kedua kita membalas senyum
      Hari ketiga kau hubungi diriku
      Hari keempat rindu saling merindu
      Sering merindu

  73. badrul berkata:

    Tlg cari lagu duet ni….tk thu lagu ape….

    Pertemuan ini bagaikan terbuka
    satu rahsia di dlm rahsia…..mcmtu lar lirik nyer lebih kureng…

  74. Salam…
    nak tahu, lagu ape yea yg org perempuan nyanyi, berduet/kumpulan.. suare dea sedap sgt.. badan berisi sikit.. lagu tu selalu keluar kat NTV7 mase saye kecil2 dlu…. tak reti membace lagi time tu, tak tahu tajuk dea ape…

  75. ayie berkata:

    slm,mnta tlg sape thu tjuk lagu ni…

    kita sama memadukan kasih asmara,
    awan dan pelangi kita jadikan istana,…

    mengapa ini harus terjadi,sehingga hati kau bawa pergi,
    aku pun tidak mengerti,apakah nyata atau mimpi,

    luka tak berdarah tapi amat terasa pedihnya,

    suare nk mcm panji…

  76. Tanpa Nama berkata:

    tau lagu nie x..
    lagu jamal..tp x tau pe tajuk nya..
    dengar lah sayang ,lagu ku untuk mu,menjadi teman ku..
    pastu chorus nya lak
    bersama kita tempuhi ranjau cinta yg berduri,bersama kta nikmati,ksh syg,kerinduan

  77. Man Grung Greng berkata:

    Slm Ade ke lagu2 idda-oasis sahara

  78. mohd zulhazmy berkata:

    Salam…tau tak siapa penyanyi lagu nie…lagu tak ingat tp lirik skit2 ingt…KAU TANPA KU TAK MUDAH HIDUP, KU TANPA MU BEGITU JUA

  79. Tanpa Nama berkata:

    tolong sesapa yang tau….lagu nie
    Masihkah ada lagi kasihmu terhadapku sayang, setelah aku pergi dengan tiada berpesan, maafkan aku sayang jika ku yang bersalah kasih, segala kesilapan terhadapmu,
    reff : kumasih menyayangimu kau tetap dihatiku biarpun kau membenci …ku tetap menanti mu walau pahit getir yang ku rasakan kembalimu…agar kau kembali keasal mu ku tetap setia menantimu

  80. hasrin@daniel berkata:

    Hello… Ada sesiapa tahu tak ni lagu… ” gunung kinabalu…. Gunung yang tertinggi… Ramai orang…. ” ada sesiapa tahu ni lagu? Plzzzz

  81. Awit berkata:

    arghh!! aku stress.. tak tau cane nak cari lagu yg aku nak ni. lirik aku x ingat, yg ingat lirik sikit je “golinya tolingo deenn.. ee.. goli telingo den” lagu ala2 funky sket.. aku dengar mase zaman budak2 90an. aku tau humming je.

  82. wan romeo berkata:

    Tolong sesiapa yang tahu tajuk dan penyanyi lagu nie… “Semakin Aku mencuba…semakin terasa cinta…inikah yang kau tingalkan buat diriku oh kasih…oh hujan mengalir air mataku…” tak ingat ar tp suka sangat lagu nie…please help…

    • mat4nira berkata:

      Antara Hujan Dan Air Mata – Sudirman

      Selebat hujan yang turun
      Mencurah membasahi bumi
      Tidak selebat hujan
      Di dalam jiwaku

      Sehebat halilintar
      Membelah langit yang kelabu
      Tidak sepanas petir
      Yang membakar hidupku

      Oh hujan
      Di antara airmataku
      Menitis laju
      Bersama pilu pilu

      Kucuba menghapuskan
      Kenangan waktu silam
      Namun bertambah membara
      Rindu yang ku sekamkan

      Semakin aku mencuba
      Semakin terasa siksa
      Inikah yang kau tinggalkan
      Untuk diriku oh kasih

  83. azman berkata:

    sape tau lagu duet rahmat mega yg antara liriknya…..
    Aku pun jua….

  84. Some1 berkata:

    Salam…sp tau lgu ni??
    Bintang…..
    Dengarlah rintihku
    Menangis sedih dan pilu
    ___________________
    Kasih…….
    Inikah yang ku rasai
    Pengorbanan x dihargai
    ___________________

  85. Tanpa Nama berkata:

    olan-hitam manisan

  86. Rohaliza Ramli berkata:

    salam saper tau tajuk lagu nie n penyanyi nery saper..
    lagu nie lagu duet

    aku datang jua
    dengan rindu membara
    walau musim gerhana
    langkahku gagahi jua
    jika airmata
    bisa ubah hatimu
    pasti aku kecapi
    hebat cinta tiada ganti
    derai airmata
    bukanku derita
    derai airmata
    tanda setia
    jika airmata
    menjadi oh permata
    bila kerlipannya
    kita raikan..
    semoga ada cinta
    tak terpadam di sini saja
    semoga cahayanya
    terang dan terus menyinar
    sambutlah rinduku
    sambutlah sayang
    hari-hari yang kita tempuhi
    pasti indah
    ku jadi ratumu penyeri hati
    bidadari cinta
    kasih yang sempurna
    kasih yang sejati
    kasih yang membawa ke syurga

    • beni irawan berkata:

      rohalisa,saye putra kalimantan tengah,indonesia.Iy pnggemar lgu2 rock dlu2 negeri jiran.plagi lagu2 kumpulan semenanjung serawak bgai kmpuln Lela,gravity.slam kwan. .aja bg sluruh muda mudi malaysia

  87. LINDA S berkata:

    SAYA PERNAH MENYANYIKAN LIRIK LAGU BING BING BANG

  88. LINDA S berkata:

    LIRIK LAGU BING BING BANG

  89. rocky de vibratore corpora cavernosa berkata:

    rocky de vibratore says:
    Assalamualaikum mat; awat mike tak sior komen teman? mentang2 la mike da femes le ni; ndok yang pempuan aje gaye..hehe
    Tulong teman weh teman nok site atau link lagu2 nih:
    1. “Cinta Dusta” (Cash Band)
    2. “Janji” (Streetslights)
    3. “Tiada Se sempurnamu” (X Factor)

    tulon weh

    • mat4nira berkata:

      wslm yob, mintak maap le keme baghu jengok blog ni.. ekekekeke… lagu Janji tu keme dah email yob nanti mike dengo le, tu pun atas ihsan kawan baik keme nak bagi mp3 lagu tu, keme takde album 1st Streetlights tu, hikhikhik

  90. tedi berkata:

    hello saya mau tanya siapakah penyanyi dari lagu yang mungkin berjudul “amira”. saya ada ingat sedikit liriknya itupun kalau tidak salah…
    “wajah yang indah mengapakah seakan bawa berita bencana..” (hanya itu yang bisa di ingat),
    terimakasih ;)

  91. socker apelaby berkata:

    ªkυ͡ ingin semua Ɣªήƍ ku ucap K̶̲̥̅̊ά̲̣̥η akan terjadi……

  92. zhi-zie berkata:

    Assalamualaikom
    ade yg tau tak,..judul lagu yg kalu @i tak silap-yg lirik nye,-
    “mengapa kau melangkah pergi di saat ku masih rindu antara delima kau berkilauan…” (Penyanyi cowok)
    cuma sikit tu jer yg ingat,-sesiape je yg tau tolong la bg tau, PLZ,..DAH LAMe CARI DAH….

  93. zhi-zie berkata:

    nk cari lagu 80an-90an 20 heavy slow rock

  94. anon berkata:

    salam.

    siapa tahu sape nyanyi lagu ni? girl version.

    mana nak dapat yg full version.

  95. Tanpa Nama berkata:

    tolong2..!!
    sape tau lagu ni, part last dia bunyi camni..

    ucapan demi ucapan dan kalimah demi kalimah
    terlerai dan gugur semua kerana salah tafsiran
    ku ingin cinta bersemi ku ingin kan kau sentiasa di sisi
    dan asmara bergemerlapan bertahta di hatiku dan hatimu

    tolong sgt2 ye, da lama cari tp xjumpe2, lagu ni jd lagu tema dkt drama rtm taun 90an dulu2..

  96. dany berkata:

    nak tanye sape name penyanyi ni, engkau tiba bagaikan plangi tak bercahya namun kau berseri tapi cukup menghiburkan hati ini

    • mat4nira berkata:

      SUDIRMAN – PELANGI PETANG

      Kumeniti awan yang kelabu
      Kutempuhi lorong yang berliku
      Mencari sinar yang menerangi
      Kegelapanku

      Kupercaya pasti suatu masa
      Sang suria kan menyinar jua
      Membawa harapan yang menggunung
      Bersamanya…

      ( korus )
      Engkau tiba bagaikan pelangi
      Tak bercahya namun kau berseri
      Tapi cukup menghiburkan
      Hati ini

      Seharian waktu bersamamu
      Tak terasa saat yang berlalu
      Bagai pelangi petang kau kan pasti
      Pergi jua…

  97. Yanstra tea berkata:

    Ct.cinta kenangan silam

  98. Yanstra tea berkata:

    Ct.cinta kenangan silam C.cintaku yg satu I.impiankan nyata N.nikmat yg berbeda T.tanpa pengertian A.antara kau dan aku

  99. dany berkata:

    nak tanye lagi ni, sape name penyanyi yg ni, sye ingat liriknya sikit ja. mcm ni ringkasnya kata kata tercatat didalamnya .

  100. dany berkata:

    slm, minta tlng ape tajuk dan name penyanyi ni, sye ingat liriknya skt ja, itupun kalau tak salah. cam ni, ringkasnya kata kata tercatat didalamnya, doamu aku …katamu kau terpaksa memutuskan cinta kita, tiada engkau berikan penjelasan dan alasan

  101. Sudarsono berkata:

    Indah seri warna hidup ini .tiada ternilai tak terbanding.

  102. Tanpa Nama berkata:

    sape tau lagu awie…bonus track tahun1995-lirik dia lebih kurang mcm nie….awan yg berarak perlahan..mendung yg kelabu..x semesti hujan…zahir yg dipamerkan batin yang dipersalahkan..ku x mengerti….oh ku terdengar suara ombak menyusuri pantai diiringi….

  103. andrian hidayat berkata:

    Saya tanya siapa penyanya dan judul lagu lagu ini reffnya berdosakah aku yang terpaksa bermandikan semu kotor bernoda berdosakah aku tanpa rela diri terpenjara dihukum karma

  104. asrul(ARS) berkata:

    Lirik nya-siapa kah gadis jelita itu,senyuman nya menawan,renungan nya memikat,siapa yang melihat,pasti dia tepikat-lagu siapa tajuk ape ye.tlg pleess..

  105. yati berkata:

    salam yop, teman cari lirik lagu petak-petak dari ukays…klu x silap dalam album kelahiran..

    • mat4nira berkata:

      PETAK-PETAK

      Semalam ku bermimpi
      Berlarian di petak
      Yang masih kekosongan
      Dengan rangkaikata
      Alpa di dalam cinta

      Kerisauan melanda
      Pada misteri petak
      Di celah timbunan
      Silangkata menyilang

      Mestikah ku cuba
      Mengisikan kata
      Dengan hikmat mimpi-mimpi
      Pembuka tirai kasih

      Bisakah ku coret
      Kata-kata cinta
      Hanya di petak yang hitam
      Dan belum terisi

      Di petak hidup mu
      Mencabar ku
      Garis-garisan mu
      Merantai ku

      Di penjuru sudut itu
      Kini engkau telah tertawan
      Pada dua oh khalimah ku
      Dan mampukah kau berdiri
      Di atas penderitaan ku

      Tak perlu ditangiskan
      Pada sejarah mu

  106. chahcha berkata:

    Nk lagu terpikat nyanyian hetty koes endang

  107. Tanpa Nama berkata:

    hehe

  108. Tanpa Nama berkata:

    saya dri tanah banjar.salam kenal buat smw nya.lutfi al banjari

  109. gumma berkata:

    link nyo maner?

  110. kamarul berkata:

    Ade sesape taw lagu ni.lirik dia macam ni”aku gagal dalam bercinta@aku serik dalam bercinta dan tak mahu kau ku ulangi .” chorus dia camni la ulang2.dulu lagu ni selalu main kat radio era.zaman lagu sheila on 7 dan dewa dgn lagu ak cinta kau dan dia.ni rasanya pada tahun 1999 aku rasa..lagu ni ak rasa pon cam lagu indon.pls help ..ak type lirik camni.kuar kisah org putus cinta haha

  111. Dol Gombrenk berkata:

    Semua ini kehendak yg esa
    Ku bercinta pada hati yg tak setia

    Tolong cari kn tajuk nya

Sila Komen/ Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,737 other followers

%d bloggers like this: