(4) Era 70an ke bawah

chet chebo.comEkekekekeke….Di sini teman muatnaik 6 lagu dari album ALLEYCATS – PENYANYI keluaran POLYGRAM RECORDS tahun 1979. Layanzzzzz dan semoga terhibur hendaknya…

 

ALLEYCATS – PENYANYI (1979)

67 Responses to (4) Era 70an ke bawah

  1. Yeop Mizi berkata:

    Yop,
    sedap lagu ni yop. Teghinat teman masa teman bujang teruna dulu.Pake seluor bell-bottom, tali pinggang besor, kasut tumit tinggi gi ke pawagam nengok wayang…
    tahniah le sebab mike membangkitkan kenangan yang membahagiakan…thanks 2 u n I love u….mmmmuuuaahhh!
    Wassalam…

  2. Yeop Mizi berkata:

    Yop,
    sedap lagu ni yop. Teghingat teman masa teman bujang teruna dulu.Pake seluor bell-bottom, tali pinggang besor, kasut tumit tinggi gi ke pawagam nengok wayang…
    tahniah le sebab mike membangkitkan kenangan yang membahagiakan…thanks 2 u n I love u….mmmmuuuaahhh!
    Wassalam…

  3. mat4nira berkata:

    Salam yeop Mizi,

    Hehehe, Tk weh, support le muzik tanahair dan slmt bernostalgia…

  4. wenna berkata:

    sy sokong apa yg anda lakukan.harapan semoga ada lebih byk lg lagu yg dpt dimuatkan

  5. mat4nira berkata:

    Yeaahhh, moga terhibur Wenna…

  6. shaharudin berkata:

    Tahniah kepada anda yang telah bersusah payah mengadakan
    ruangan seperti ini…gua tabik lu.
    Sesekali bila mendengarkan lagu lagu lama begini pasti mengembalikan nostalgia saya…indahnya

  7. crkb berkata:

    Aku form 3 masa tuh…tak sempat nak melaram dgn bell bottom & kasut tinggi…hehehe…apa pun sempat layan lagu2 ni kat radio/kaset/catridge…hehehe

  8. mat4nira berkata:

    Yeahhhh…. yob Din n yob crkb moga terhibur….

  9. mimey berkata:

    blay tahan la lgu nye..
    tp..
    tak ley kalah an m’steen.
    oooooooooo..
    alleycat ramai upenye..
    hoho !
    ta tawu plak !
    coz tawu 2 je..
    2 un nme nye da lpe..

  10. mimey berkata:

    hey ceyhk !
    lgu feminin ta da ka ?
    minat feminin gak !

  11. mat4nira berkata:

    Hehehe, cik Liza nanti aku uploadkan feminin tue…

  12. misbun sidek berkata:

    ate, isyaknya. ma,depan dah ada court, ilham 1d/6 gang

  13. mat4nira berkata:

    Hehehe…

  14. ain berkata:

    salam…tlg carikan lagu penantian cin-a.razak ismail leh x??puas cari tp xjumpa2 gak

  15. ain berkata:

    penantian cinta-a.razak ismail

  16. mat4nira berkata:

    :lol: Insyaallah…

  17. liza berkata:

    salam. teman nak download lagu oh fatimah. ade tak dlm simpanan mike/

  18. afieqhafiza berkata:

    bestnyerr lagu2 kat sini..aku sokong koje kamu yg menyimpan lagu2 lame ni yop..adioss

  19. Hermansyah Jufri,SE berkata:

    salam, awak nak download lagu-lagu pop melayu buat disiar di radio spfm bangka.

  20. achik berkata:

    Salam..Cam ner cara nak donlod lagu alleycat nie…kawan peminat lagu2 alleycat.

  21. Nenek kebaya berkata:

    Tahniah..mmg best..;)

  22. Faizal Adray berkata:

    Saudara2ku, Sy pernah di tinggal di Kuala Lumpur. Saya terkesan sekali dg 2 lagu Melayu yg Syairnye begini :
    1. Ape Nak Jadi …………..
    2. Pulanglah Orang Mudo, Jangan Merayau tak tentu hala
    Kalau Saudaraku tahu dimane saya boleh download lagu2 itu, Saya ucapkan Terima Kasih.
    Salam Jabat Erat Persaudaraan dari Saye di Indonesia.
    Terima Kasih

  23. zen berkata:

    Nak tanya, siapa yang nanyi lagu lirik ni ye.

    ‘Yang’ kukasih hanya dirimu
    ‘Yang’ Membuai kusut hatiku
    ‘Yang’ tidak pernah aku jemu
    ‘Yang’ akan memujuk bentuk hatiku

    ‘Yang’ tertunggu hanyalah aku
    ‘Yang’ manis di lubuk hatimu

    ‘Yang ‘ kupanggil namamu kini
    ‘Yang’ mengganti namamu dulu
    ‘Yang’ tidak pernah aku jemu
    ‘yang’ kau lahir cintamu cintaku

    ‘Yang’ kau mahu ini
    ‘Yang’ kau mahu itu
    ‘Yang’ mana satu mana mahumu
    ‘Yang’ berjanji aku
    ‘Yang’ terima kamu
    ‘Yang bersalah kau katakan aku

    “Yang’.bla…bla…bla…

  24. Haszirshah berkata:

    Saya sedang mencari album @ lagu dari kumpulan PEA BEES (Paya Bunga). Kumpulan ni berasal dari Paya Bunga, Kuala Terengganu. Ada sesiapa yg menyimpannya sila hubungi saya di haszirshah@yahoo.com. TQVM

    • lenjugrano berkata:

      lagu pea bees yg saya ingat bertajuk ‘sambal belacan’ selalu di putarkan di radio masa 80an..susah nak cari…>

  25. sopian tata s berkata:

    ni baru lagu santai

  26. lan berkata:

    lgu dulu2 terbaik

  27. saleh berkata:

    siapa nyanyi lagu ni

    RESAH HATIKU GELISAH
    MENANTI DEWI MENJELMA
    BILAKAH AGAKNYA KITA KAN BERSUA
    KATAKAN PADAKU OH DEWI

    LAGU LAMA ERA 60’AN

  28. saleh berkata:

    untuk makluman
    lagu di atas suara penyanyinya iras2 a ramlie atau l ramlie

  29. Tanpa Nama berkata:

    gua minat lagu2 zanam a. ramli,ahmad jais, a.razak ismail dll.. tak da ke brooo????

  30. sutiara berkata:

    salam dimana saya nak dapat lirik lagu Habibah Yaakob yg bertajuk Bukan jodoh Bukan Suratan dan bukan slah ibu mengandung

  31. bro berkata:

    lagu ‘yang’ tu tajuk kelahiran cinta – Haliza

  32. Alief Slalu Ada berkata:

    Sye minta tlg crikn lgu wak uteh,ade tk,sye nak dwonload lgu tu kalo ade,tq.

  33. Nordin K berkata:

    siapa penyanyi (wanita)dan nama lagu 70’an ini yang bermula lebih kurang macam ini ….jika cinta kata cinta aku kan pergi ……. segala rasa hati ….

  34. sayednoordin berkata:

    teman tak le gemo sangat lagu-lagu 70an ke atas..teman gemo 60an..ade gita..kugiran..kate deme..ate mase tu teman sekolah rendah…baru nak kena..dunia..he..jangan mara ha..

  35. bakri berkata:

    saya sedang mencari lagu semalam di Kuala Terengganu nyanyian Wan Salman Ahmad, kalau ada boleh le kongsi sesama yer..terimakasih

  36. Baharudin berkata:

    Saya sedang mencari lagu “Alam Terpuja” nyanyian bersama Ismail Haron & Anita Sarawak, lagu era tahun 1975, kalau sesiapa yang ada menyimpan lagu ini ‘share please!’, thanks.

  37. Areku Sham berkata:

    ada x lirik lagu vagrant tajuk lagu mekar dalam bingkisan

  38. Tanpa Nama berkata:

    Salam, apa tajuk lagu yang corus ‘aku cinta kepada mu, hanya itu yang ku tahu….’

    • mat4nira berkata:

      Kenangan Lalu – Flybaits

      Puas sudah kau melukakan
      Tiada pernah kau meyakinkan
      Hati ini yang selalu
      Mengharapkan kasihmu

      Kau biarkan ku melara
      Mengemiskan cinta suci
      Apa daya hati ini
      Telah jatuh di lamun cinta

      Mengapa aku disiksa, apakah tujuan dia
      Mungkin kerna ia pernah dikecewakan cinta
      Katakan pada diriku aku ‘kan membalut luka
      Oh… jangan kau simpan dendammu
      Dan aku jadi mangsanya

      Aku cinta kepadamu
      Hanya itu yang ku tahu
      Lupakanlah kenangan pahit
      Kita bina hidup baru

  39. Tanpa Nama berkata:

    nak tanye, siapa nama penyanyi dan tajuk lagu ni, lirhknya .engkau tiba bagaikan plangi tak bercahya namun kau berseri tapi cukup menghiburkan hati ini

  40. Leman berkata:

    lagu ni nyanyian Ahmad Jais tapi berduet… sapa tau duet dengan sapa??? rasa2nya tajuk lagu ni Sayang-Sayang… betul ke aaa??? lirik lebih kurang macam ni:-

    lelaki: sayang sayang adinda sayang… hanya dikau yang ku sayang… siang dan malam terbayang2… wajahmu nan sangat menawan…

    perempuan: sayang sayang kekanda sayang… hanya dikaulah pujaan… siang dan malam terbayang2… tak sekejap ku lupakan…

  41. jegela berkata:

    Tuan Rumah,

    Saya tak pasti ini lagu dari 70an atau 80an, tapi minta tuan atau sesiapa dapat maklumkan tajuk lagu dan penyanyinya., terima kasih.

    Kutahu betapa serinya
    sinaran rang bulan
    tapi itu hanyalah untuk sang malam
    yang gelap gelita..
    Ku tahu betapa serinya
    pancaran mentari
    tapi itu hanya mengeringkan embun
    yang heningkan pagi..
    cinta itu bagaikan sinaran bulan,
    tapi cintamu bagai mentari,
    menerangi hati yang gelap gelita ini,
    dan keheningan pagi tiada lagi..

  42. jegela berkata:

    Tuan,

    Saya tidak ingat samada lagu ini diera 70an atau 80an, tapi liriknya ialah lebih kurang spt dibawah ini. Jika tuan atau sesiapa yg tahu lagu ini, diharap dapat maklumkan nama lagu dan penyanyi nya. Terima kasih.

    Kutahu betapa serinya
    sinaran rang bulan
    tapi itu hanyalah untuk sang malam
    yang gelap gelita..
    Ku tahu betapa serinya
    pancaran mentari
    tapi itu hanya mengeringkan embun
    yang heningkan pagi..
    cinta itu bagaikan sinaran bulan,
    tapi cintamu bagai mentari,
    menerangi hati yang gelap gelita ini,
    dan keheningan pagi tiada lagi..

  43. Tanpa Nama berkata:

    sape tahu penyanyi dan tajuk lagu nie

    tunangan ku tinggi lampai orangnya
    tetapi cemburu
    kekasih ku tidak begitu tinggi
    tetapi baik hatinya

    keduanya aku sayang
    entahlah yang mana satu
    menjadi pilihan ku
    ku masih serba salah

Sila Komen/ Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,738 other followers

%d bloggers like this: